BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan ve Güney Kore'den 40 proje ----

Suudi Arabistan ve Güney Kore'den 40 proje

Suudi Arabistan ve Güney Kore'den 40 proje
19 Kasım 2022 - 10:14 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Federasyonu tarafından yayımlanan bir ekonomik raporda, Suudi Arabistan ve Güney Kore’nin 40 proje ve ekonomik girişim planı hedeflediği açıklandı.

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Federasyonu'nun Riyad ve Seul arasında hedeflenen 40 ekonomik proje ve girişimin varlığını doğruladığı bir zamanda, Suudi Yatırım Bakanı Halid el Falih, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Güney Kore ziyareti sırasında toplam değeri yaklaşık 29 milyar dolar olan 26 anlaşma imzalayacağını duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın Al Arabiya TV’den aktardığı habere göre, Falih, Bakan TV’ye yaptığı açıklamalarda sözleşmesi imzalanan Şahin projesinin 5 milyar doları aşan değeriyle Kore’deki en büyük yabancı oturumu oluşturduğuna dikkati çekerek, Kamu Yatırım Fonu’nun bir dizi Koreli şirketle anlaşmalar imzalayacağını ifade etti.

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Federasyonu tarafından yayımlanan bir ekonomik rapor, Veliaht'in Güney Kore Cumhuriyeti'ni ziyaretiyle aynı zamana denk geldiğini söyleyen Falih, Suudi Arabistan -Güney Kore ekonomik ilişkilerinin büyüdüğünü, iki ülkenin iş sektörleri arasında ekonomik işbirliği, ticaret ve yatırım ortaklıkları kurulması için geniş fırsatlar sağlayan destekleyici siyasi iradenin umut verici olduğunu bildirdi.

Raporda, Suudi Arabistan - Güney Kore ekonomik ilişkisi, iki ülkedeki siyasi liderliğin ve devlet kurumlarının desteğinin bir sonucu olarak uluslararası verimli, yapıcı işbirliği ve stratejik ortaklık modeli olarak tanımlandığı, iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak komiteyle hedeflenen 40 proje ve girişimi içeren Suudi - Güney Kore 2030 Vizyonu tarafından temsil edilen sağlam kurumsal çerçeve temeline dayandığını kaydedildi. Raporda ayrıca, Suudi Arabistan Ticaret Odaları Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren iş konseyinin yanı sıra birçok alandaki iş birliği ve mutabakat anlaşmalarına değinildi.

Rapor, son beş yılda 470 milyar riyali (125 milyar dolar) aşan ticaret hacmindeki istikrarlı büyümeye atıfta bulundu. Raporda ayrıca, 2021 yılında 100 milyar riyal (26.6 milyar dolar), bunun 87 milyar riyali Suudi Arabistan'ın Güney Kore'ye ihracatı ve 13 milyar riyali yüzde 45'lik bir artışla Kore'nin Suudi pazarına yaptığı ithalat bildirildi.

Rapora göre, geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan'ın ihracatı yüzde 61 artarken ithalatı yüzde 12 azaldı. 2020'nin ilk yarısında ise bu rakam 81,7 milyar riyaldi.

Organik kimyasallar, bakır ve mamulleri, plastik ve mamulleri en önemli ihraç malları olurken, taşıtlar ve aksamları, kazanlar, makineler, mekanik eşya, elektrikli makine ve teçhizat en önemli ithal mallar.

Raporda, iki ülke arasında enerji ve imalat, akıllı altyapı ve dijital dönüşüm, kapasite geliştirme, sağlık ve yaşam bilimleri ile küçük ve orta ölçekli işletmeler ve yatırım sektörlerinde önemli ticaret ve yatırım ortaklığı fırsatları olduğu aktarıldı.

İki ülke arasında çifte vergilendirme ve vergi kaçakçılığını önleme, yüksek öğrenim, iletişim ve bilgi teknolojisi, istatistik, e-devlet, arabalar, hidrojen ekonomisi, sağlık sigortası, kültür, finansal kurumların denetimi, endüstri, araştırma, askeri teknolojiler ve diğer alanlarda bir dizi anlaşma var.

Güney Kore'den 35,24 milyar dolarlık batarya yatırım planı

Aramco'dan Güney Kore'de 7 milyar dolarlık yatırım hamlesi

Suudi Arabistan: Türkiye ile doğrudan yatırımın teşviki için görüşüyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)