BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan ve Güney Kore enerji piyasasını görüştü----

Suudi Arabistan ve Güney Kore enerji piyasasını görüştü

Suudi Arabistan ve Güney Kore enerji piyasasını görüştü
06 Ocak 2022 - 12:32 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Moon Seung-wook ile dün başkent Riyad’da bir araya geldi.

Bakanlar görüşmede, iki ülke arasında uzun süredir devam eden sağlam ilişkilere dikkat çekerek, işbirliği umutlarını ele aldı. Bununla birlikte ortak vizyon (Suudi Arabistan-Güney Kore 2030 Vizyonu) doğrultusunda enerji sektöründe gelecekteki fırsatlar, enerji piyasalarının güvenliği ile istikrarını artırmanın yollarını tartıştı.

Bakan Moon Seung-wook, Suudi Arabistan’ın küresel petrol piyasalarının güvenilirliği ve istikrarını artırmadaki öncü rolü ile küresel enerji piyasalarında düzenleyici bir faktör olmasına övgüde bulundu.

Petrol rafinerisi ve petrokimya üretimi de dahil olmak üzere enerji alanında iki ülkeyi bir araya getiren işbirliğinin gücünü vurgulayan bakanlar, ham petrolün petrokimyaya dönüştürülmesi de dahil olmak üzere petrokimya sektöründeki ortak girişimler için gelecekteki fırsatları araştırma konusunda anlaştı.

Prens Abdulaziz ve Moon Seung-wook, özellikle gemiler ve uçaklar için polimerler ve düşük emisyonlu yakıtlar gibi gelişmiş malzemeler alanında, malzeme ve yakıtların inovasyonu ve geliştirilmesi alanında işbirliği yapmayı kabul etti. İki taraf, yenilenebilir enerji projelerinin yanı sıra Suudi Arabistan’da elektrik sektöründeki birçok projenin uygulanmasına Güney Koreli şirketlerin katılımına yönelik isteklerini dile getirdi.

Bakanların görüşmesinde nükleer enerjinin barışçıl kullanımı alanında işbirliği umutları ifade edilerek, nükleer uygulamalar, nükleer kontrol ve insani yeterliliklerin geliştirilmesi alanlarında deneyim alışverişi de ele alındı.

İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Paris Anlaşması'na bağlılık vurgusu

Görüşmede ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Paris Anlaşması ilkelerine bağlı kalmanın önemini ve döngüsel karbon ekonomisi yaklaşımıyla kaynaksız emisyonlara odaklanarak iklim anlaşmaları geliştirme ve uygulama gereği vurgulandı.

Taraflar üretimi, nakliyesi ve depolanması ile ilgili teknolojilerin geliştirilmesi ve yerelleştirilmesi, bu alanla ilgili deneyimlerin paylaşılması, düzenlemelerin ve politikaların geliştirilmesi de dahil olmak üzere hidrojen alanında aralarındaki işbirliğinin öneminin altını çizdi.

Enerji sektöründe yapay zeka deneyiminin alışverişi ve aralarındaki işbirliğinin önemine dikkat çeken bakanlar, çeşitli enerji sektörü bileşenlerinin yerelleştirilmesi alanında işbirliğini ele aldı.

Bakanlar buna ek olarak petrol ve gaz, enerji verimliliği ve elektrik üretimi ve dağıtımında kullanılan bileşenlerin imalatı gibi birçok alanda ileri teknolojilerin yerelleştirilmesini ve geliştirilmesini görüştü.

Suudi Arabistan, mühendislik ve inşaat hizmetleri alanında olduğu gibi özellikle enerji sektörüyle ilgili döküm ve formasyon ile ilgili tedarik zincirlerinin yerelleştirilmesi alanında Güney Kore’nin uzmanlığından yararlanmak istiyor.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Yunanistan’a gidiyor

 

Güney Kore'den F-35 kararı! Uçuşları durdurdular

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)