BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan, Pakistan'a yatırdığı mevduatın vadesini uzattı----

Suudi Arabistan, Pakistan'a yatırdığı mevduatın vadesini uzattı

Suudi Arabistan, Pakistan'a yatırdığı mevduatın vadesini uzattı
03 Aralık 2022 - 05:05 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın talimatıyla Pakistan Merkez Bankası'na yatırdığı 3 milyar dolarlık mevduatın vadesini uzattı.


Suudi Arabistan, Pakistan Merkez Bankası'na geçen yıl yatırdığı ve bu ay süresi dolan 3 milyar dolar değerindeki mevduatın vadesinin uzatıldığını duyurdu. Duyuruda mevduatın ne kadar süreliğine uzatıldığına ilişkin bilgi yer almadı.

Suudi Arabistan'ın Pakistan ekonomisini desteklemeyi hedefleyen uzatma kararının, Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın talimatıyla alındığı kaydedildi. 

Öte yandan Pakistan resmi haber ajansında yer alan habere göre, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Suudi Arabistan'ın kararından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bu kararın, ülkesinin ekonomisini güçlendirme ve iyileştirmeye katkı sağlayacağını belirtti.

Şerif, Kral Selman ve Veliaht Prens Bin Selman'a teşekkürlerini iletti.

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu ve Pakistan Merkez Bankası arasında Kasım 2021'de, Pakistan'a 1 yıl vadeli 3 milyar dolar kredi verilmesini içeren anlaşma imzalanmıştı.

Geçen Ekim ayında Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Pakistan Başbakanı Şerif'in, Suudi Arabistan ile 3 milyar dolarlık kredinin vadesinin uzatılması meselesini görüşeceği kaydedilmişti.

Suudi Arabistan'dan 'kişisel ziyaret vizesi' uygulaması

 

Suudi Arabistan anlaşmayı imzaladı: İspanya'dan 5 savaş gemisi alacak

 

Suudi Arabistan, Mısır MB'deki mevduatın vadesini uzattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)