BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan, Mısır MB'deki mevduatın vadesini uzattı----

Suudi Arabistan, Mısır MB'deki mevduatın vadesini uzattı

Suudi Arabistan, Mısır MB'deki mevduatın vadesini uzattı
30 Kasım 2022 - 15:40 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan'ın Mısır Merkez Bankası'ndaki 5 milyar dolarlık mevduatının vadesini uzatmasıyla, Körfez ülkelerinin Mısır'daki 28 milyar dolarlık mevduatı korundu.

Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Mısır Merkez Bankası'nda 5 milyar dolar tutarındaki mevduatın vadesinin uzatıldığını açıkladı.

Açıklamada, "Suudi Arabistan ve Mısır arasındaki tarihi bağların bir göstergesi olarak, Hadimul Harameyn (Kral Selman) ve Veliaht Prensin (Muhammed bin Selman) emirleriyle" söz konusu kararın alındığı aktarıldı.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başını çektiği Körfez ülkelerinin yatırımları, son 5 yıldır Mısır Merkez Bankasındaki mevduatların büyük bir kısmını oluşturuyor.

Mısır para birimi cüneyh / ABD doları paritesi son 10 yılda yüzde 74,7 oranında değer kaybederken, Mısır Merkez Bankası 28 Kasım'da döviz sıkıntısını aşmak ve yabancı yatırımcıların çekilmesi konusunda ülkede faaliyet gösteren bankaların yöneticileriyle görüştü.

Mısır Merkez Bankası, ağustos ayında açıkladığı raporda, Körfez ülkelerinin 15 milyar dolar uzun vadeli ve 13 milyar dolar kısa vadeli olmak üzere 28 milyar dolar mevduatının bulunduğunu duyurmuştu.

Suudi Arabistan’dan TCMB'ye 5 milyar dolar destek

 

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Mısır'a büyükelçi' açıklaması

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)