BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan ile Irak elektrik şebekelerini bağlayacak----

Suudi Arabistan ile Irak elektrik şebekelerini bağlayacak

Suudi Arabistan ile Irak elektrik şebekelerini bağlayacak
25 Ocak 2022 - 16:12 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan ile Irak arasında iki ülkenin elektrik şebekelerini birbirine bağlamak için bir mutabakat zaptı imzalandı.


Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, mutabakat zaptı Suudi Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman ile Irak Bakanlar Konseyi Genel Sekreteri Hamid el-Gazi'nin katılımıyla imzalandı. Elektrik bağlantısı mutabakatı, Suudi Arabistan-Irak İkili İş Forumu faaliyetleri kapsamında imzalandı.

Suudi Enerji Bakanı bin Selman, Irak ile elektrik şebekelerinin birbirine bağlanmasının elektrik ticareti için bölgesel bir pazar inşasını güçlendireceğini söyledi. Hamid el-Gazi ise Suudi Arabistan ile elektrik bağlantısının Irak'ın elektrik ihtiyacını karşılayacağını kaydetti. 

Suudi Arabistan, büyük bir elektrik enerjisi eksikliğiyle boğuşan Irak'tan önce aralarında Mısır'ın da bulunduğu bölge ülkeleriyle elektrik bağlantısı anlaşması imzalamıştı.

Irak, 19 ila 21 bin megavat arasında elektrik enerjisi üretirken, ülkenin gerçek ihtiyacı 30 bin megavatı aşıyor. Enerji eksikliği Irak'ta sıkça elektrik kesintilerine yol açarken, bu durum Irak halkı tarafından da protesto ediliyor.

Irak’taki Meclis Başkanlığı seçimine yapılan itiraz reddildi

 

Suudi Arabistan'a füze saldırısı düzenlendi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)