BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan, feminizm videosu için özür diledi----

Suudi Arabistan, feminizm videosu için özür diledi

Suudi Arabistan, feminizm videosu için özür diledi
13 Kasım 2019 - 19:42 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan, feminizmi 'aşırılıkçılık' olarak niteleyen devlet güvenlik kurumu videosu için özür diledi. Hafta sonunda yayınlanan videoda eşcinsellik ve ateizm için de aynı tanımlama yapılıyordu; bu konuda özür gelmedi

Suudi Arabistan devlet güvenlik kurumu, feminizmi ‘aşırılıkçılık’ olarak nitelediği video için özür diledi. Açıklamada bu nitelemenin bir ‘hata’ olduğu belirtilirken, video hakkında soruşturma başlatıldı.

Doğrudan Suudi Kralı Selman’a bağlı olan kurumun sosyal medya hesabından geçtiğimiz hafta sonunda paylaşılan tanıtım videosunda, feminizm, eşcinsellik ve ateizm ‘aşırılıkçılık’ ile bir tutulup ‘tehlikeli fikirler’ olarak niteleniyor; Suudilere ‘bu konularda gözü açık davranma’ çağrısı yapılıyordu.

Bu tanımlamaya uluslararası kamuoyundan gelen tepkiler sonrasında geri adım atılırken, kurumdan yapılan açıklamada videoda bir dizi hatanın yer aldığı belirtildi. Doğrudan sorumluluk üstenlemeyen kurum, ‘videoyu hazırlayan kişilerin işlerini doğru yapmadığını’ savundu. Suudi İnsan Hakları Komisyonu da ‘feminizmin bir suç olmadığı’ yönünde bir açıklama yayınladı.

Bununla birlikte, eşcinsellik ve ateizm konusunda geri adım atılmadı.

Kadın hakları açısından dünyanın en baskıcı ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yönetiminde bu imajı kırmaya çalışıyor. Kadınlara yönelik araba kullanma yasağı geçen yıl kaldırılmış, bu yaz da kadınların pasaport başvurusu yapmasına ve bir erkeğin izni olmadan bağımsız olarak seyahat etmelerine izin verilmişti.

Ancak ülkede kadınlar üzerindeki ağır baskı devam ediyor. Çok sayıda kadın hakları savunucusuna yönelik davalar da sürüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)