BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan, bu yılki hac planını açıkladı----

Suudi Arabistan, bu yılki hac planını açıkladı

Suudi Arabistan, bu yılki hac planını açıkladı
20 Haziran 2022 - 17:29 www.finansgundem.com

Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haram İşleri Başkanlığı, bu yıl hac ibadetini yapacaklar için tüm hazırlıkların eksiksiz hazırlandığını ve hacıları 10 binden fazla personelin karşılayacağını açıkladı.

Mescid- i Nebevi ve Mescid-i Haram İşleri Başkanı ve Kabe İmamı Şeyh Abdulrahman Al-Sudeys, Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik Al-Rabiah’ın katıldığı toplantıda, bu yılki hac planını açıkladı. Sudeys, bu yıl yapılan hac ibadeti planının şuana kadarki en büyük operasyonel plan olduğunu belirterek, hac ibadetini yapacaklar için 10 binden fazla personelin çalışacağını bildirdi.

Sudeys, Kral Abdülaziz Kapısı, Kral Fahd Kapısı ve Bab Al-Selam Kapısı’nı hacıların ve ziyaretçilerin girişi için tahsis edildiğini söyleyerek, Kabe’nin çevresinin yalnızca hacıların tavaf etmeleri için ayrıldığını belirtti. Yaşlı ve engelliler için 2 bin elektrikli aracın da hazırlandığını belirten Sudeys, Arafa hutbesinin 10 farklı dile çevrileceğini açıkladı.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı ise sağlık koşullarına göre hacıların sayısını kademeli olarak artırmayı istediklerini dile getirdi.

Bu yıl yurt dışından hacı adaylarını kabul etmeye başlayan Suudi Arabistan, henüz tamamıyla etkisi sona ermeyen Kovid-19 salgını nedeniyle ülke içinden ve dışından toplam bir milyon ziyaretçinin kabul edileceğini açıklamış,  Türkiye’ye de 37 bin 770 kişilik kontenjan ayırmıştı.

Bu yıl hac için kutsal topraklara kabul edilecek ziyaretçilerde 65 yaş altı olması şartı aranıyor. Ayrıca Kovid-19 aşısının temel dozlarını yaptırmış olmaları gerekiyor.

Kabe'ye artık yüz sürülemeyecek

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından getirilen yeni düzenlemeler çerçevesinde Kabe’nin önüne bariyer konulması nedeniyle Müslümanlar mültezeme, Hacer’ül Esved’e ve Kabe’nin duvarlarına dokunamayacak.

Daha önce Hacer’ül Esved’i ziyaret eden Müslümanlar, Kabe'ye yüz sürerek dualar ediyordu.

Bu düzenlemenin tavafın ruhuna aykırı olduğunu belirten hacı adayları, Harem-i Şerif’de yapılacak bütün düzenlemelerin, Müslüman devletlerin dini liderlerine sorularak yapılmasını talep etti.

Suudi Arabistan, Türkiye'ye seyahat yasağını kaldırdı

 

Suudi Arabistan'da Kovid önlemleri bazı istisnalar dışında kaldırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)