BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Süt fiyatlarında indirim şu an imkansız görünüyor'----

'Süt fiyatlarında indirim şu an imkansız görünüyor'

'Süt fiyatlarında indirim şu an imkansız görünüyor'
28 Aralık 2021 - 16:10 www.finansgundem.com

Ulusal Süt Konseyi Başkanı, kurdaki geri çekilmeye paralel olarak fiyatlarda indirim olup olmayacağı sorusuna karşılık, indirim yapmanın imkansız olduğunu çünkü dolar kuru 12 TL iken üreticilerle anlaşıldığını söyledi.

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, Bloomberg HT’deki Akıllı Tarım programında süt ve süt ürünleri sektöründeki fiyatların seyrini değerlendirdi.

Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat'ın sorularını yanıtlayan Çallı, kurdaki geri çekilmenin ardından raflardaki süt ve süt ürünleri fiyatlarında indirim olup olmayacağı konusunda net konuştu. Çallı, fiyatlarda indirim yapılmasının şu an için mümkün olmadığını söyledi.

USK Başkanı Çallı, “29 Kasım’da çiğ süt ile ilgili bir toplantı yapmıştık. O gün dolar kuru 12 TL civarındaydı. Yani 12 TL civarında fiyat yaptığımız için şu anda üreticiden bir indirim almamız mümkün değil. Üretici ile yem/süt paritesi 1.20 seviyesindeyken çiğ süt tavsiye fiyatını açıklamıştık. Eskiden bu 1.30 seviyesinden oluyordu. Ülke durumu için üretici de elinden gelen desteği verdi” dedi.

Bakan Muş: Fiyat indirim sürecini yakından takip ediyoruz!

 

Market raflarında indirim ne zaman hissedilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)