BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘Süs hayvanı’ ibaresi yönetmelikten kaldırıldı----

‘Süs hayvanı’ ibaresi yönetmelikten kaldırıldı

‘Süs hayvanı’ ibaresi yönetmelikten kaldırıldı
06 Nisan 2022 - 11:00 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan 'Ev ve Süs Hayvanlarının Üretim, Satış, Barınma ve Eğitim Yerleri Hakkında Yönetmeliği'nin adından 'süs hayvanı' ibaresi kaldırıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca 2011 tarihli ve 28078 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Ev ve Süs Hayvanlarının Üretim, Satış, Barınma ve Eğitim Yerleri Hakkında Yönetmeliği’nin adı, ‘Ev Hayvanlarının Üretim, Satış, Barınma ve Eğitim Yerleri Hakkında Yönetmelik’ olarak değiştirilip, Resmi Gazete’de yayımlandı. 'Süs’ ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

‘Ev hayvanı satışı’

Aynı yönetmeliğin 12’nci maddesinin başlığı ‘ev hayvanı satışı’ olarak değiştirildi ve ‘süs’ ibareleri de yürürlükten kaldırıldı. Aynı yönetmeliğin 14’üncü maddesinin birinci fıkrası ve üçüncü fıkrasının ikinci cümlesi de “İş yerlerinde bakanlıkça kimliklendirilmesi istenilen türlerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması zorunludur. Kimliklendirme ve kayıt altına alınma işlemlerine dair usul ve esaslar bakanlıkça belirlenir. Kimlik belgesi, ‘Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte belirtilen içerikte tanzim edilir” olarak değiştirildi.

Herhangi bir değişiklikte çalışma izni iptal edilecek

Çalışma izni almış hayvan üretim, satış, barınma ve eğitim yerlerinde, il müdürlüğünün izni olmadan vaziyet planlarında herhangi bir değişiklik veya ilave yapılamayacak. Verilen çalışma izni, gerçek veya tüzel kişiler için olup, üzerinde yazılı olan adres, faaliyet alanı/alanları ve faaliyet gösterilen türler için geçerli olacak. Bunlardan herhangi birinin değişmesi halinde çalışma izni geçerliliğini kaybedecek.

En geç 14 Temmuz 2022'ye kadar...

Çalışma izninde belirtilen sahip veya unvanın değişmesi hallerinde, durum en az bir ay önceden bir dilekçe ile il müdürlüğüne bildirilecek. Dilekçeye, değişikliklerle ilgili bilgi ve belgeler ile çalışma izninin aslı eklenecek. İl müdürlüğü çalışma izni üzerinde gerekli düzeltmeyi yapacak veya yeniden çalışma izin belgesi düzenleyecek. İl müdürlüğünün uygun görmesi halinde yeniden eski tarih ve sayı ile çalışma izin belgesi düzenlenecek. Sadece ev hayvanı satış yeri çalışma izni olan iş yerlerinde, en geç 14 Temmuz 2022 tarihine kadar kedi ve köpek türü bulundurulabilecek. 

İspanya'da hayvanlara kötü muameleye yasal düzenleme

İsviçre hayvan deneyleri konusunda referanduma gidiyor

Prof. Dr. Dodurka sokak hayvanlarının travmalarını anlattı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)