BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuruç patlaması ardından sürpriz toplantı----

Suruç patlaması ardından sürpriz toplantı

Suruç patlaması ardından sürpriz toplantı
20 Temmuz 2015 - 18:01 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da düzenlenen sürpriz toplantının ardından açıklama yaptı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamanın ardından Ankara'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya köşkünde sürpriz bir toplantı düzenledi.

Davutoğlu toplantı sonrası açıklama yapıyor. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

BAYRAM SEVİNCİMİZİ YAŞAYAMAZ HALE GELDİK

Bir ülke olarak, millet olarak huzurluı bir bayramı idrak etmenin hemen sonrasında bugün son derece acı ve hüzün verici iki terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Bugün sabah suruç’ta basın açıklaması yapan gruba karşı terör saldırısı gerçekleşti. Öğleden sonra da arama tarama…

Suruç’ta 30 vatandaşımızı kaybettik. Öğleden sonra söz konusu olan terör saldırısında bir askerimizi şehit verdik.

Basın açıklaması yapan bir gruba karşı, orada söz konusu olan bir patlamada 30 vatandaşımızı kaybettik. 104 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 74’ü hastaneye intikal edecek şekilde yaralıydı. Bu yaralılarımızdan 31’i taburcu edildi, 43’ü hastanede.  10’u ameliyat halinde, 9’u da yoğun bakımda. 12:02’de çağrı alınır alınmaz, 12:17-18 civarında hastaneye ambulanslarımız intikal etti. Şu anda da ambulans helikopterlerimiz, bir yaralımızı diyarbakır’a bir yaralımızı da malatya’ya intikal ettiriyorlar.

Her şeyden önce hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve askerimize allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine tek tek taziyelerime sunuyorum. O askerimiz ve vatandaşımız coşkulu bir bayram geçirmenin sevincini yaşarken, bugün bu ailelerin ocağına düşmüş olan acı bütün milletimizin ocağına düşmüş acıdır. Bayram sevincini yaşayamaz hale geldik.

ASIL HEDEF TÜRKİYE'DİR

Her türlü soruşturma başlatıldı. Bu olayın açıkça oluşu terör saldırısı ve canlı bomba. Lanetlediğimiz terör olayı ile karşı karşıyayız. Suruç'ta, Adıyaman'da olan saldırı ve Türkiye dönük sobataj saldırısı ne olursa olsun hepsinin hedefi Türkiye'yedir. Türkiye'nin huzuruna, güvenine, demokrasisine saldırıdır. Saldırıyı şu gruba yönelik olarak görmüyorum. Saldırı hepimize karşı gerçekleşmiştir. Ayrıca saldırının zamanı tam da bayram sonrasına denk gelmesi de saldırının bütün bir ülkeye karşı olduğunun göstergesidir. Kim nereden yaparsa yapsın, tüm terör örgütlerine karşı birlikte tutum sergilemenin tam zamanıdır. 

4 PARTİYE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Olayın olduğu anda partimi ve devletimi suçlayan kişilere de sesleniyorum. Bütün parti liderlerine gün bugündür diyorum. Hangi terör örgütü Türkiye'yi hedef almışsa işte meydan bu meydandır. Siyaset, hikmet bugünlerde belli olur. Olumlu bir cevap almamız halinde terör örgütlerine karşı deklorasyonu imzalayacağız. Ümit ederim ki bu çağrımız karşılıksız kalmaz. 4 partinin her lideri bir araya gelene kadar her gün bu çağrıyı yapacağım. Ortak bir tavırda olduğumuzu görsünler.

MEDYAYA ÇAĞRI

Basın özgürlüğü esastır. Haber alma özgürlüğü kutsaldır. Ama tam da böyle kritik günlerde, rahmetli başsavcımızın şehit edildiği günde yaptığım çağrıyı yapmak istiyorum. Bütün özgürlükler önemlidir, ama en büyüğü hayat özgürlüğüdür. Bu yaşama özgürlüğüne karşı tavır sergilendiği zaman medyamızın hep beraber bu tavra karşı ortak bir duyarlılık şekilde davranması, panik havasına katkıda bulunulmaması medyanın da sorumluluğudur. Bütün medya kuruluşlarımıza çağrıda bulunuyorum, gün bugündür. Hepimizin insan canını hayatı koruma yönünde buna kast edenlere karşı ortak tavır alma yönünde, medyamıza inancım tamdır.

AK PARTİ'Yİ DEAŞ'I DESTEKLEMEKLE SUÇLAYANLARA

Beşinci mesajım bu olayı istismar etmek isteyenlere yöneliktir. Gerek ak parti, gerek hükümetimizi DEAŞ’ı desteklemekle suçlayanlara, sanal kampanya yürütenlere sesleniyorum. 10 Ekim 2013 daha DEAŞ yeni yeni oluşma sürecindeyken, Türkiye DEAŞ’ı terör örgütü ilan etmiştir. Burada da bu soruşturma devam edecek. İlk bulgular canlı bomba ve DEAŞ’ı işaret eder nihayette ama soruşturma tamamlanmadan hüküm vermek zordur. Ama DEAŞ’a dönük olarak şu ana kadar, destek gibi son derece anlamsız ve son derece tehlikeli bir yalanı iftirayı atarak halkımızı kışkırtmak isteyenlere şunu söylüyorum. DEAŞ sadece Suriye’ye değil, türkiye’ye de tehdit oluşturan bir örgüttür. Türkiye gerekli tedbirleri almıştır, almaya da devam edecektir. Halkımızı sokağa çıkmaya davet edenler, provakatif haberlerle yeni çatışmalara sürüklemek isteyenler, aslında bu terör örgütüyle iş birliği yapan çevrelerdedir. Bu terör örgütü de kaos çıkarmak istiyor. Etnik çatışmayı körüklemek istiyor. Şimdi hepimizin, sorumlu olan herkesin göstermesi gereken tavır birlik beraberlik tavrıdır. AK Parti hükümetleri, hiçbir zaman terör örgütüne destek olmadığı gibi müsamahakâr da davranmamıştır. Hele hele yüce dinimizin bu kritik dönemde ismini lekeleyen örgütlerle mücadelemiz olmuştur, olacaktır.

Halkımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Sağ duyuyu muhafaza ediniz. İstismar edenler bu terör örgütü gibi çığırı açmaya çalışanlardır. Halkımızın her zaman gösterdiği derin irfanı göstererek omuz omuza vereceğina inandım tamdır. Biraz önce de toplandık, atılacak adımları planladık. Bu adımları atma konusunda tereddüt etmeden gereken çalışmalar yürütülecektir.

Birbirimizi suçlamak yerine, mesnetsiz ithamlarda bulunmak yerine hepimizin ortak noktada buluşmamız lazım. Grup başkanvekillerimiz temas halinde. Gelin ortak deklarasyona imza atalım. Biz varız, en açık ifadeyle bütün terör örgütlerine şiddete karşı ortak siyasi tutuma varız. Ama terör örgütlerine karşı tavır almak yerine, meşru hükümete güvenlik güçlerine tavır almaya yönelirse, bütün güvenlik birimlerimiz talimatlandırılmıştır, Türkiye’nin hiçbir yerinde daha önce yaşanan olayların yaşanmaması için her türlü tedbiri alırız. Bunu da herkesin bilmesi ve ona göre tavır takınılması gerekir.

Türkiye’de 10 gün önce 4 ilde IŞİD 27 isim gözaltına alındı. Acaba bu saldırı bir misilleme olabilir mi? Sınır güvenliği konusunda yeni tedbirler olacak mı?

Bu tespitiniz ümit ederim, hükümetimizi suçlayanlara da iletmek gerekir. Türkiye, her zaman tedbir almıştır almaya da devam etmektedir. Bu tedbirlerin bir rahatsızlık verdiği de gerçektir. Şunu tekrar vurgulamak isterim, sonuç ne olursa olsun türkiye’yi kana bulamak isteyen kim olursa olsun ona karşı tedbir alırız. Buna dEAŞ da diğer terör örgütleri de dahildir. Böyle bir misilleme dediğiniz tarzda bir tutum bağlamında söylüyorum, Türkiye’de terör tehdidine karşı alınacak tedbirler hususunda tereddüt söz konusu olmayacaktır. Mücadelemiz sürdürülecek.

Sınırda alınacak tedbirlere gelince, daha da artırarak sürdürülecek. Türkiye’nin etrafında bir çok ülkenin yaşadığı çatışmalar, Türkiye’deki iç huzuru etkileyecek mahiyete dönüşebiliyor. Türkiye’de kamu düzenini bozacak eylemlere karşı hep beraber davranalım diyoruz. gün birbirimizi itham etme günü değil, omuz omuza verme günüdür. Gün, AK Parti’yi veya hükümeti DEAŞ ile yanyana gösterme çabası içinde gösterme günü değil. teröre karşı güçlü bir ses ve irade çıkarma günüdür.

Ben burada hem başbakan olarak çağrımı tekrarlıyorum.  Hep beraber, hazırım ben. Yarın suruç’ta, başka bir yerde de ama Adıyaman’da da askerimiz şehit olduğunda da ortak resim vereceksek, işte bugün yapılan açıklamalar samimiyet testinden geçer. Bu çağrımın da inşallah karşılığını buluruz diye ümit ediyorum.

Allah bir daha bayramımızı böyle kana bulamak isteyenlere fırsat vermesin ve bizi bütün bu çetelere karşı omuz omuza verenlerden eylesin diyorum.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Soru isareti21 Temmuz 2015 06:39

    Sizi politikalariniz yüzünden can ve mal güvenliği kalmadı esat Esad diye ülkeyi kan golüne cevirdiniz hangi olayı aydınlatıp suçluları yargı önüne cikartiniz Rıza bakanlar maden kazaları şehit olan savcı emniyet mensuplari yolsuzluklar