BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye'ye süpriz ziyaret----

Suriye'ye süpriz ziyaret

Suriye'ye süpriz ziyaret
28 Mayıs 2013 - 11:21 www.finansgundem.com

Muhaliflere silah yardımını destekleyen Senatör John Mccain Suriye'ye geldi

Suriyeli muhaliflere silah yardımı yapılmasını destekleyen   ABD'li Cumhuriyetçi Senatör John McCain, dün Suriye'yi sürpriz bir ziyarette bulunarak muhaliflerle görüştü. McCain'in sözcüsü Brian Rogers, ziyareti teyit etti ancak hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.
Daily Beast adlı İnternet haber sitesinde yer alan bilgiye göre McCain Türkiye sınırından  Suriye'ye geçerek burada birkaç saat kaldı. Haber göre McCain Suriye ve Türkiye'de Özgür Suriye Ordusu liderleriyle görüştü.
Muhalif Özgür Suriye Ordusu'nun yönetim konseyine başkanlık eden general Salim İdris, Daily Beast internet sitesinde yayımlanan söyleşide, McCain'in ziyaretinin muhalifler için önemli bir zamanda gerçekleştiğini söyledi. Muhalifler son dönemde ABD'nin kendilerine ağır silahlar sağlamasını, uçuşa yasak bölge kurmasını ve yer hedeflerini vurmasını talep ediyor. Söyleşide İdris'in, "McCain'in Suriye'yi ziyareti çok önemli ve özellikle de bu günlerde son derece faydalı. Sahadaki durumun değişmesi için Amerika'nın yardımına ihtiyacımız var; çok kritik bir durumdayız" sözleri yer aldı. McCain, bu ay Suriyeli muhalif liderlerle görüşmek üzere kuzey Suriye'ye giden ABD büyükelçisi Robert Ford'un ardından ülkeyi ziyaret eden en üst düzey ABD'li yetkili oldu. Obama yönetiminin Suriye krizine yaklaşımını kıyasıya eleştiren McCain'in ziyaret hakkında Beyaz Saray'ı bilgilendirip bilgilendirmediği bilinmiyor. Beyaz Saray'dan herhangi bir açıklama yapılmadı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile Suriye konusunda  yapılması planlanan Cenevre konferansı öncesi dün görüşen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Paris'te bulunan üst düzeyli bir bakanlık yetkilisi McCain'in "Suriye topraklarına geçtiğini" söyledi ancak başka bilgi vermedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)