BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye'ye ABD müdahalesi gelebilir----

Suriye'ye ABD müdahalesi gelebilir

Suriye'ye  ABD müdahalesi gelebilir
14 Haziran 2013 - 06:52 www.finansgundem.com

Beyaz Saray, Suriye'de kırmızı çizgilerin aşıldığını açıkladı

Beyaz Saray, Başkan Obama’nın Suriye’de koyduğu kırmızı çizginin resmen aşıldığını, Esad Rejimi’nin Suriye’de muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığının belirlendiğini açıkladı. Bunun sonucunun ne olacağına müttefiklerle görüşüldükten sonra karar verileceği ifade edilirken Amerikalı kaynaklar Beyaz Saray’ın değerlendirmesinde MİT’in hazırladığı dosyanın da etkili olduğunu söyledi.HAFTA başı haber ajansı AP’ye konuşan üst düzey bir Amerikan yetkilisinin, Washington’ın Suriye’de muhaliflere silah yardımı yapmaya hazırlandığını söylemesinin ardından, dün Suriye konusunda çok önemli bir eşik aşıldı ve Beyaz Saray, Esad Rejimi’nin Suriye’de muhalefete karşı kimyasal silah kullandığını, kırmızı çizginin aşıldığını açıkladı. Ulusal Güvenlik Yetkilisi Ben Rhodes gazetecilere telekonferans yoluyla yaptığı açıklamada, ABD istihbarat birimlerinin yaptığı değerlendirme sonucu kimyasal silah saldırıları sonucu Esad’ın geçen yıldan beri 100-150 Suriyeli muhalifi öldürdüğünün tahmin edildiğini belirtti. Başkan Obama’nın geçen yıl bunun Suriye’de oyun değiştirici bir etkisi olacağını söylediğini hatırlatan Rhodes, muhaliflere silah yardımı dahil, bundan sonra Suriye konusunda atılacak yeni adımların ise Türkiye dahil müttefik ülkelerle yapılacak görüşmeler sonucu belirleneceğini söyledi.
TÜRKİYE İLE KONUŞULACAK
Rhodes, “Bu yaptığımız değerlendirmenin sonucunun farklı olacağını söylemem yeterli olacaktır. Bu sonuçlar hem politik hem de askeri cephede dost ve müttefiklerimizle yapacağımız görüşmeler sonrasında belirlenecek” dedi. Rhodes müttefik ülkeleri sayarken de Türkiye, Ürdün ve Katar gibi ülkelerin adını verdi. Türkiye Başbakanı ile de yapılacak istişarelere atıfta bulundu.
MİT DOSYA SUNMUŞTU
ABD’nin Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair bir sonuca ulaşmasında, Nisan ayında hazılanan bir Amerikan istihbarat raporunun ardından 16 Mayıs’ya Beyaz Saray’da gerçekleşen Obama-Erdoğan görüşmesinin de etkisi oldu. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, o akşam Beyaz Saray’da gerçekleşen dar kapsamlı buluşmada, bu konuda Yönetim’e kanıtlar içeren kapsamlı bir dosya sunmuştu. Üst düzey bir Amerikalı yetkili, Hürriyet’e, “Türk dostlarımızın bize sundukları bilgiler de karar sürecinde dikkate alındı” dedi.
SON DERECE EMİNİZ
Rhodes, konuşmasında, “Yaptığımız değerlendirmeyi bugün Kongre ve kamuoyuna da açıklıyoruz. Kapsamlı bir gözden geçirmenin ardından istihbarat kuruluşlarımız, geçen sene içinde Esad Rejimi’nin çeşitli kereler muhaliflere karşı sarin gazı dahil ufak ölçekli kimyasal silahlar kullandığı sonucuna ulaştı. İstihbarat kuruluşlarımız, çok sayıda bağımsız bilgi akışının ardından bu değerlendirmeden son derece emindir. Şimdiye kadar bu saldırılardan 100-150 kişinin öldüğü tahmin edilmektedir” dedi.
SALİM İDRİS’E YARDIM
Rhodes, önümüzdeki haftalarda bu konuda Amerikan Kongresi ile görüşmeler yürüteceklerini belirterek General Salim İdris yönetimindeki Suriye Yüksek Askeri Konseyi’nin (SMC) etkinliğinin güçlendirilmesinin amaçlanacağını ifade etti. Rhodes, “Bu gelişme, SMC’ye yapılan doğrudan yardımlar dahil bizi Suriye’de muhalefete sağlanan yardımların içeriği ve miktarını artırmaya yöneltti” diyerek ABD’nin önümüzdeki dönemde muhaliflere silah yardımına başlayacağının işaretini verdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)