BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriyeli muhalifler birleşti----

Suriyeli muhalifler birleşti

Suriyeli muhalifler birleşti
24 Kasım 2017 - 13:09 www.finansgundem.com

Riyad'da bir araya gelen ve Cenevre toplantısı öncesi uzlaşı peşindeki muhalifler birliği sağladı

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da toplanan 140 Suriye Muhalif Grubu Cenevre görüşmelerine 50 üyeli tek bir delegasyon halinde katılım konusunda mutabık kaldı.

Toplantı sonunda imzalanan sonuç bildirgesinde Suriye’nin toprak bütünlüğünün desteklendiği belirtildi. Ayrıca Beşar Esad’ın siyasi geçiş sürecinin başında görevi bırakmasına vurgu yapıldı.

Suriye Muhalifleri Sözcüsü Firas el Haldi toplantı sonrası basına konu ile ilgili şunları söyledi:

“Moskova platformu bu talep üzerine çekincelerini dile getirse de katılımcılar Başkan Beşar Esad ve rejiminin gitmesinin önemine vurgu yaptı.”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise Suriye’de siyasi çözüm için Rusya, İran ve Türkiye’nin bir araya geldiği kritik zirve öncesinde Rusya lideri Vladimir Putin ile Soçi’de bir araya gelmişti.

Görüşmede yaklaşık 6 yıldır süren Suriye iç savaşında askeri operasyon safhasının sonuna yaklaşıldığı konusunda mutabık kalındığı, siyasi sürecin başlatılması gerektiği bildirilmişti.

Oysa bu açıklamadan sadece bir kaç gün sonra Suriye ordusuna ait savaş uçakları başkent Şam’ın doğusundaki Arbin beldesinde bir çarşıya hava saldırısı düzenledi ve saldırıda 7 kişi öldü ve 40 kişi de yaralandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)