BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye'den BM'ye türbe operasyonu şikâyeti----

Suriye'den BM'ye türbe operasyonu şikâyeti

Suriye'den BM'ye türbe operasyonu şikâyeti
25 Şubat 2015 - 02:58 www.finansgundem.com

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Caferi, Şah Fırat Operasyonu’nu BM Güvenlik Konseyi’ne şikayet etti

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Türkiye’nin Şah Fırat Operasyonu’nu BM Güvenlik Konseyi’ne şikayet etti. Caferi’ye Türkiye’nin tepkisi geçikmedi. Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, “Süleyman Şah Türbesi IŞİD tehditi altındaydı. Bu iddialar mesnetsiz’’ dedi.

Razi Canikligil'in Hürriyet'teki haberine göre ABD tarafından Manhattan’ın 40 km dışına çıkamama yasağı konulan Caferi, BM Güvenlik Konseyi’ndeki düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada Türkiye’nin yüzlerce asker ve askeri araçlarla Suriye topraklarına girerek “açık bir saldırıda” bulunduğunu iddia etti. BM oturumlarında sıklıkla Türkiye’yi eleştiren Caferi, “Türkiye’nin bu hareketiyle bölgedeki emellerini ve IŞİD terör örgütüyle arasında var olan derin bağlarını da gözler önüne serdiğini” iddia etti. 2006 yılından bugüne BM’deki görevini sürdüren Büyükelçi Caferi, “Uluslararası Barış ve Güvenliğin Sürdürülmesi: Tarihten Yansımalar” başlıklı oturumdaki konuşması sırasında; Katar ve Türkiye’yi de kastederek bazı ülkelerin kendi emelleri doğrultusunda dünyanın dört bir yanından kana susamış kiralık teröristleri toplayıp, silahlandırdıklarını ve bunları finanse ettikleri” savını yeniden gündeme getirdi.

 

Türkiye’nin BM Büyükelçisi Halit Çevik, konseyde kendisinden önce konuşan Caferi’nin iddialarına karşılık vererek “Süleyman Şah Türbesi, IŞID ehditi altındaydı. Türkiye 9 saat süren bu operasyonda Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanmıştır. BM Güvenlik Konseyi Başkanı, BM Genel Sekreteri ve diğerleri konuya ilişkin aynı gün operasyonun tamamlanmasının ardından bilgilendirildi’’ ifadelerini kullandı. Caferi, Güvenlik Konseyi toplantısı sonrasında basına yaptığı açıklamada Türkiye ve ABD tarafından anlaşması imzalanan “Eğit-Donat” programını da eleştirerek, ABD Savunma Bakanlığı’nın Suudi Arabistan, Türkiye, Katar ve Ürdün’de gözetimi altındaki kamplarda “lejyoner yabancı kiralıkları” eğiterek Suriye devletine karşı savaşa sokmasının Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğunu belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)