BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye’deki ABD üssüne drone saldırısı----

Suriye’deki ABD üssüne drone saldırısı

Suriye’deki ABD üssüne drone saldırısı
25 Mart 2023 - 11:31 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden, Kanada'da düzenlediği basın toplantısında Suriye’de bulunan ABD üssüne İran destekli bir grup tarafından drone saldırısı düzenlediğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Kanada’yı ziyaret ederek dün Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile ortak basın toplantısı düzenledi. Biden, basın toplantısında İran tarafından desteklenen bir grubun Suriye’deki ABD üssüne drone saldırısı düzenlediğini ve ABD’nin buna hava saldırısı ile karşılık verdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden ortak basın toplantısında Trudeau’dan sonra söz alarak “Buraya gelirken ulusal güvenlik ekibim bana dün Suriye'de bir saldırı olduğu konusunda bilgi verdi. İran destekli bir militan grup, insansız hava aracıyla tesislerimizden birini vurdu ve birkaç Amerikalı yaralandı. O saldırıda bir vatandaşımız trajik bir şekilde hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı. Biden, ABD ordusunun dün bu saldırıya cevaben Suriye’de bir hava saldırısı düzenlediğini ifade etti.

KRİTİK MİNERALLER

Kanada Başbakanı Justin Trudeau basın toplantısında, Başkan Biden ile Şubat 2021’de yapılan ABD-Kanada Ortaklığı Yol Haritası planında kaydedilen ilerlemeleri görüştüklerini vurguladı. Trudeau, özellikle piller, bilgisayarlar, telefonlar ve yarı iletkenlerde kullanılan kritik mineral tedarik zincirlerini güvence altına almanın önemine dikkat çekip ABD ile Kanada’nın yarı iletkenler üretmek için bir sistem yürürlüğe koyacaklarını ifade etti.

MÜLTECİLER

Başbakan Trudeau, 25 Mart 2023 itibariyle ABD ile Kanada arasında 29 Aralık 2004’te imzalanan Güvenli Üçüncü Ülke Anlaşmasının ‘genişletilmiş’ olarak yürürlüğe gireceğini ifade etti. Buna göre ABD’den Kanada’ya giren mülteciler, Genişletilmiş haliyle Güvenli Üçüncü Ülke Anlaşmasındaki kriterleri sağlamadıkları takdirde ABD’ye geri gönderilecek.

ABD: İran dronları Ukrayna'da askeri ve sivil hedeflere karşı kullanıldı

 

Ukrayna: İran'a ait 300’den fazla drone vuruldu

 

İlter dron avına başlıyor

 




ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)