BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye'de kim kimi destekliyor----

Suriye'de kim kimi destekliyor

Suriye'de kim kimi destekliyor
09 Eylül 2016 - 07:40 www.finansgundem.com

ÖSO’nun El Bab’a yönelmesi ve olası Rakka operasyonunun gündeme gelmesi, bölgedeki ülkeleri çok bilinmeyenli bir denkleme sürüklüyor

Türliye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) öncülüğünde Cerablus ile başlayan ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu, geçen süre içinde hem haritaları hem de planları değiştirdi. Azez-Cerablus hattının birleşmesinin ardından El Bab ve Rakka operasyonları gerek Türkiye gerekse Ortadoğu’nun gündemine oturdu. ‘Rakka’ adeta çok bilinmeyenli bir ‘denklem’ durumunda.

Rakka öncesi cevap arayan iki soru: IŞİD’in elindeki El Bab ve YPG’nin öncülüğünde kurulan Demokratik Suriye Güçleri’nin elindeki Menbiç’in ne olacağı... İşte bu hamleler yeni denklemler ortaya çıkaracak. Çünkü sahadaki gruplarla, onları destekleyen ülkeler yeni ittifaklara ya da ayrışmalara gidebilir.

ABD HEM ÖSO’YU HEM YPG’Yİ DESTEKLİYOR

ABD ÖSO ile YPG’ye destek verirken, Türkiye ise terör örgütü ilan ettiği YPG’nin Fırat’ın batısına çekilmesini, Menbiç ve El Bab operasyonunun ÖSO tarafından yapılmasını istiyor. Menbiç’i terk etmek istemeyen YPG ise ABD’den destek isteyip El Bab ve Rakka operasyonuna katılmak istiyor. Yeni denklemde ABD’nin YPG’yi mi yoksa Türkiye’nin de istediği gibi ÖSO’yu mu destekleyeceği merak konusu.

Rakka operasyonunda ABD’nin tavrı belirleyici olacak gibi görünse de Rusya muhaliflere sıcak bakmıyor. Türkiye’nin ÖSO’yu, ABD’nin OSÖ ve YPG’yi, Rusya’nın Esad ve YPG’yi, İran’ın ise Esad’ı desteklediği Suriye’de, Rakka operasyonu yeni oluşumlara yol açacak görünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)