BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSuriye'de kara operasyonu başladı----

Suriye'de kara operasyonu başladı

Suriye'de kara operasyonu başladı
08 Ekim 2015 - 09:58 www.finansgundem.com

Suriye'de Rus güçlerinin havadan saldırısıyla birlikte Esad'ın askerleri karadan operasyona başladı

Suriye'de rejim güçlerinin Rus uçakları desteğiyle  Hama'nın kuzey kırsalında başlattığı kara operasyonunda, Özgür  Suriye Ordusu'na  (ÖSO) bağlı Ceyşu'n Nasr'ın, rejime ait 16 tank, 4 zırhlı personel taşıyıcı araç  ve 3 topu imha ettiği bildirildi. 

Ceyşu'n Nasr (Zafer Ordusu) Basın Müdürü Muhammed Raşid, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Rus ordusuna ait savaş uçaklarının  desteğiyle Hama'nın kuzey kesimlerinde kara operasyonu başlattığını söyledi. 

Raşid, operasyonda, Ceyşu'n Nasr'ın rejime ait 16 tank, 4 zırhlı  personel taşıyıcı askeri araç ile 3 topu imha ettiğini belirtti. 

Morik cephesinde de Şam yönetimine bağlı güçlere ait 3 tankı ele  geçirdiklerini ifade eden Raşid, ''Morik ve Savami Mağyir'de Esed güçlerine büyük  zayiat verdirdik. Saldırılarımızda çok sayıda rejim askeri öldü ve yaralandı''  dedi. 

Hama'daki yerel kaynaklar da Esed güçlerinin Latamne, Kafr Zeyta ve  Kafr Nabude'ye başlattığı operasyonda hezimete uğradığını ve çok kayıp verdiğini  ifade etti. 

Rus uçaklarının Hama kırsalında muhaliflerin cephe hatlarına ve sivil  yerleşim yerlerine ''misket bombalarıyla'' saldırdığını aktaran kaynaklar,  Rusların Esed güçlerine havadan verdiği desteğin işe yaramadığını savundu. 

Hama ve İdlib'de terör örgütü DAEŞ'in olmadığını ve Rus uçaklarının  ÖSO birliklerini bombaladığını vurgulayan kaynaklar,  Rusya'nın Suriye'de halkın  ''öfkesini'' kazandığının altını çizdi. 

Öte yandan, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de ÖSO'nun,  Hama'nın kuzeyindeki Morik beldesinin doğusunda yer alan Tel Savan bölgesinin  kontrolünü ele geçirdiğini ve bölgede muhaliflerle Esed güçleri arasında şiddetli  çatışmaların yaşandığını belirtti. 

Hama ve Humus'un önemi

Rusya'nın hava saldırıları 1 Ekim'den bu yana Humus'un kuzey kesiminde  Telbise ve Rastan ilçeleri, Mukramiye ve Zafaraniye beldeleri ile Hama'nın kuzey  kırsalında yoğunlaşmıştı.

Suriye'nin batı kesimlerine sıkışan Esed rejimi, kuzeyde  Halep'in  merkeziyle kuzeybatı kıyılarındaki Lazkiye'den ülkenin güneybatısında Şam'a  uzanan hattı kontrol ediyor. Doğuda ise Deyr'uz Zor ve Haseke vilayetlerinin  yalnızca merkezlerinde tutunabilmiş durumda. 

Lazkiye'nin kuzeydoğusundaki İdlib'e hakim muhalif Fetih Ordusu,  güneye doğru bu vilayet üzerine baskı yapıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşşar  Esed'in memleketi Lazkiye'yi güvenceye alması, buranın güneybatısından Şam'a  ulaşan Hama-Humus bölgesini de tam olarak kontrol edebilmesine bağlı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)