BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye'de büyük katliam----

Suriye'de büyük katliam

Suriye'de büyük katliam
21 Ağustos 2013 - 08:44 www.finansgundem.com

Esad güçlerinin Şam'ın doğusundaki Guta bölgesinde kimyasal silah kullandığı iddia edilen saldırıda ölü sayısı 1100 kişi olarak açıklandı

SMDK Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen saldırıda ölü sayısını 1300 kişi olarak açıkladı.
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Beşşar Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesinde düzenlediği ve kimyasal silahın kullanıldığı iddia edilen saldırıda, ölü sayısını 1300 kişi olarak açıkladı.
SMDK'dan yapılan basın açıklamasında, Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta banliyösüne düzenlediği saldırıda bin 100 kişinin öldüğünün kesinleştiğini bildirdi. Ölenlerin isim listesinin belirlendiği ifade edilen açıklamada sayının yükselmesinden endişe edildiği vurgulandı.
Uluslararası toplumu bu konuda tavır almaya çağıran SMDK, Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin bir an önce olayı soruşturmasını istedi.
SMDK, rejim güçlerinin saldırıda bulunduğu bölgenin muhasara altında olduğu ve yeterli yardımın ulaştırılamadığı da kaydetti. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), olayı katliam olarak niteledi.
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejim güçlerinin Meliyha, Cobar, Muaddamiye, Eş Şam ve Dareyya'ya ağır silahlarla saldırdığını ve saldırıların kentin farklı bölgelerinde sürdüğünü belirtti.

Sarin gazı kullanıldı

Bölgedeki doktorlardan Halid Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin kullanılan "sarin gazı"ndan etkilendiğini ifade etti.
Yaralılarda nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme, bilinç kaybı yaşandığını belirten Mahmud, acil olarak tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Mahmud ölü sayısının artmasından duyduğu endişeyi de dile getirdi.
Siviller saldırıya uykuda yakalandı
Öte yandan bölgedeki aktivistler, sabahın erken saatlerinde sivil yerleşim bölgelerine havadan atılan gaz bombaları sebebiyle insanların saldırıya savunmasız şekilde, uykuda yakalandığı belirtti.
Bu sebeple yüzlerce kişinin öldüğü en az 3 bin 600 kişinin yaralandığını bildiren aktivistler, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade etti.
Kalıntılar görülebilir
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Türkiye Temsilcisi Halid Hoca, Birleşmiş Milletler (BM) Heyetinin Şam'da düzenlenen saldırının gerçekleştiği yerlere hemen ulaşması halindeEsed güçlerinin fırlattığı füzelerin kalıntılarını görebileceğini belirtti.
Esed yönetiminden yalanlama
Beşar Esad yönetimi ise Guta’da kimyasal silahların kullanıldığına dair haberlerin asılsız olduğunu, haberin "terörü desteklemek" için üretildiğini iddia etti.
Suriye Enformasyon Bakanlığı'nın resmi haber ajansı SANA'da yer alan açıklamasında, uluslarası medyanın "terörü desteklemek" için "yalan haber" ürettiğini ileri sürerek, "Haberlerin kimyasal silahın kullanılıp kullanılmadığını soruşturan Birleşmiş Milletler (BM) komitesini görevinden saptırma girişimi olduğunu" öne sürüldü.
"Hastanelerde bu gazı iyileştirecek ilaç yok"
Araplar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ARAP-DER) Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriyelilerin beyanlarına göre şu anda bine yakın ölü, yüzlerce de yaralı var. Hastanelerde bu gazı iyileştirecek ilaç yok. Sadece su serperek insanları bundan kurtarmaya çalışıyorlar" dedi.
Kırboğa, yaşanılan olayın "vahamet" boyutuna ulaştığına dikkati çekerek, "BM ve Avrupa da bundan yana herkes ölüme seyirci ancak Allah'tan yardım dileriz. Bu saatten sonra batı 'yardım edelim' demez. Hakikaten Müslümanlar çok zor durumda. Kimi kime şikayet edeceğiz, bilmiyoruz" dedi.
Suriyeli Yetimleri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhammed Şindi El Ravi, Şam'daki kimyasal silah saldırısına ilişkin "Dünya halklarını ve hükümetlerini, Suriye'deki katliamın bitirilmesi için çalışmaya davet ediyoruz" dedi.
Öte
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alabao21 Ağustos 2013 18:39

    kimi kime şikayet edelim. en iyisi Allaha havale edelim.

  • ahmet21 Ağustos 2013 16:15

    Allahım bütün müslüman kardeşlerimize yardım etsin o cennet kokan o cocuklara nasıl kıydınız siz nasıl bir yaratıksınız hükümeti hiç sevmem ama sadece bu konuda sonuna kadar hükümetin arkasındayım