BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye'de ateşkes için flaş gelişme----

Suriye'de ateşkes için flaş gelişme

Suriye'de ateşkes için flaş gelişme
12 Şubat 2016 - 05:31 www.finansgundem.com

Münih'te ABD ve Rusya ile birlikte 17 ülkenin dışişleri bakanları Suriye'de bir hafta içinde ateşkes sağlanması kararı aldı

Suriye'deki iç savaşın durdurulması için flaş gelişme. Almanya'nın Münih kentinde bir araya gelen ve aralarında ABD ve Rusya'nın da bulunduğu 17 ülkenin Dışişleri Bakanları Suriye'de bir hafta içinde ateşkes sağlanması için anlaşmaya vardı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Uluslararası Suriye'ye Destek Grubu" toplantısında uzlaşmanın sağlanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

İlk yapılacak işin insanı yardımları artırıp, ulaştırılmasının sağlanması olduğunu belirten Kerry, "İkinci olarak da ulusal çapta saldırıların durmasını sağlayıp, bir hafta içinde ateşkesi yürürlüğe sokma konusunda görüş birliğine vardık. Bu iddialı gibi görünebilir ancak herkes olabildiği kadar çabuk davranma konusunda kararlı bu amaca ulaşmak için" dedi.

Suriye’de savaşın beş yıldır süregelmekte olduğunu anımsatan Kerry, "Şimdi elimizde olan sözlerin kağıda dökülmüş hali. Önümüzdeki bir kaç gün içinde sahada somut adımlar atılması gerek" diye konuştu. Kerry, Münih’teki görüşmelerin verimli geçmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.



IŞİD VE EL NUSRA DAHİL DEĞİL

Kerry, bu anlaşmaya IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerinin dahil olmadığını söyledi.

Varılan anlaşma uyarınca insani krizin derinleştiği Suriye'ye cumartesi gününden itibaren yardımlar gönderilmeye başlanacak. Ardından bir hafta içinde Esad rejimi ve muhalifler arasında geçici ateşkes sağlanacak.

LAVROV: CENEVRE GÖRÜŞMELERİ DEVAM ETMELİ

Basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da, alınan uzlaşma kararının ardından kesin barışa gidilebilmesi için Cenevre'deki görüşmelerin sürmesi gerektiğini söyledi. 

Bu ateşkesin ardından tarafların Cenevre'deki barış müzakerelerine yeniden başlaması öngörülüyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)