BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye toplantısı için tarih açıklandı----

Suriye toplantısı için tarih açıklandı

Suriye toplantısı için tarih açıklandı
26 Ocak 2016 - 04:12 www.finansgundem.com

BM Özel Temsilcisi, rejim ve muhalefet arasında yapılacak görüşmelerin 29 Ocak'ta yapılacağını açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, rejim ve muhalefet arasında yapılacak Suriye görüşmeleri için davetiyelerin bugün gönderileceğini, görüşmelerin ise 29 Ocak'ta başlayacağını söyledi.

Mistura, BM Cenevre Ofisi'nde Suriye görüşmelerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, görüşmelerde önceliğin ateşkes sağlamak, DAEŞ tehdidini durdurmak ve insani yardımların ulaştırılması olacağını ifade etti.

Bunun Cenevre 3 olmadığına dikkati çeken De Mistura, kimlerin davet edileceğine yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı.

"Davetiyeleri bugün göndereceğim, görüşmeler ise 29 Ocak'ta başlayacak" diyen Mistura, görüşmelerin 6 ay süreceğini, tarafların aynı masa etrafından bir araya gelmeyeceğini belirtti.

"BM Güvenlik Konseyi'nin bana söylediği DAEŞ'in ve El Nusra'nın terörist listesinde olduğudur"

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Kimin terörist listesinde olacağına ilişkin karar verme süreci hala devam ediyor. BM Güvenlik Konseyi'nin bana söylediği DAEŞ'in ve El Nusra'nın terörist listesinde olduğudur" dedi. 

Mistura, BM Cenevre Ofisi'nde Suriye görüşmelerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine kimlerin katılacağı konusunda çok farklı görüş ayrılıkları olduğunu, bu nedenle de görüşmelerin ertelendiğini söyledi.

Davetiyelerin kimlere gönderilmesi gerektiği konusunda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve bölge dışişleri bakanları arasında Riyad'dan Ankara'ya görüşmelerin devam ettiğini belirten Mistura, Cenevre 2 görüşmelerinde yaşananların tekrarlanmaması için dikkatli olunması gerektiğini, Suriye halkının bu yaşananları hak etmediğini ifade etti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)