BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye için 3 ülke anlaştı----

Suriye için 3 ülke anlaştı

Suriye için 3 ülke anlaştı
26 Ağustos 2013 - 11:11 www.finansgundem.com

Üç ülkeden yapılan açıklamalar askeri müdahale konusuna işaret ediyor

ABD, İngiltere ve Fransa'dan yapılan en üst düzey açıklamalar, üç ülkenin liderleriin hafta sonu temaslarında Suriye'ye askeri müdahale konusunda anlaştığına işaret ediyor.
ABD, İngiltere ve Fransa Suriye konusunda anlaştı
Müdahale seçenekleri arasında bir hava operasyonu düzenlenmesi ihtimali öne çıkıyor. ABD'de Obama yönetiminin üst düzey isimlerinden biri dün yaptığı açıklamada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'ın geçtiğimiz hafta siviller üzerinde kimyasal silah kullandığı konusunda "çok az şüphe" olduğunu belirterek ABD'nin Suriye'de askeri müdahaleye bir adım daha yaklaştığının işaretini verdi. Yetkili Suriye yönetiminin Birleşmiş Milletler denetçilerinin bölgeye girişine izin verilmesi konusunda da "güvenilir olmak için çok geç" yorumunu yaptı.
İNGİLTERE VE FRANSA DA MÜDAHALE YANLISI
ABD'nin yanı sıra saldırıya "sert tepki" verileceği uyarılarını yapan İngiltere ve Fransa'nın söylemleri de gittikçe sertleşiyor. İngiltere Başbakanı David Cameron askeri müdahale isterken hükümet kaynakları Londra ve müttefiklerinin hava saldırıları, uçuşa yasak bölge uygulanması ve Suriye'deki isyancıların silahlandırılması gibi bir dizi seçeneği değerlendirdiğini belirtiyor. Hava saldırıları en olası tepki gibi görünüyor. Cameron'ın cumartesi gecesi Obama'yla dün de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'la yaptığı telefon görüşmeleri sırasında rejimin önemli hedeflerine füze saldırısı düzenleme seçeneği de görüşüldü.
Obama Hollande ile görüştü
ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefonda görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki liderin, Suriye'de devam eden şiddet ile ilgili görüştükleri belirtildi. Obama ve Hollande'nin, 21 Ağustos'ta Şam yakınlarında Suriye rejimi tarafından sivillere karşı kimyasal silah kullanıldığına dair haberlerden duydukları derin kaygıları dile getirdiği ifade edilen açıklamada, iki liderin uluslararası toplumun olası yanıtlarını konuştukları ve yakın istişareye devam etme kararı aldıkları bildirildi. Obama dün de İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşmüştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)