BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞ.Urfa'ya bir mermi daha!----

Ş.Urfa'ya bir mermi daha!

Ş.Urfa'ya bir mermi daha!
17 Temmuz 2013 - 07:27 www.finansgundem.com

Suriye tarafından ateşlenen silahtan çıkan mermi Şanlıurfalı genci öldürdü

Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi’nin karşısında bulunan Haseki kentinde bağlı Rasulayn ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu ile PKK’nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında çıkan çatışma sırasında ateşlenen silahtan çıkan bir mermi, Ceylanpınar’da 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul’un göğsüne isabet etti. Ağır yaralanan genç, tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti. İlçede yaşanan tedirginlik üzerine belediye vatandaşların dışarı çıkmaması konusunda uyarı anonslarında bulundu.
Olay, akşam saatlerinde Suriye’nin Rasulayn ilçesiyle sınır komşusu olan Ceylanpınar’da meydana geldi. Özgür Suriye Ordusu’na mensup muhalifler ile PYD güçleri arasında yeniden çatışma çıktı. Silah seslerinin Ceylanpınar’da duyulduğu ve halkın tedirginliğine yol açan çatışma sırasında ateşlenen uzun namlulu tüfeğe ait bir mermi, sınıra yakın olan Aydınlık Mahallesi’nde yolda yürüyen Mahsun Ertuğrul’un göğsüne isabet etti. Kanlar içersinde yere düşen Ertuğrul, olayı fark eden yakınları tarafından Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan genç, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa’ya sevk edildi. Tedavisine başlanılan yaralının, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
HASTANEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Öğleden sonra 15 yaşındaki Ahmet Gündüz’ün, Suriye tarafından ateşlenen silahtan çıkan merminin kafasına isabet etmesiyle ağır yaralanmasının ardından Mahsun Ertuğrul’unda aynı şekilde yaralanması ilçede tedirginliğin artmasına neden oldu. Yaşananların ardından Ceylanpınar Devlet Hastanesi önünde toplanan Ceylanpınarlı vatandaşlar, Suriyelilerin tedavi edilmesine tepki gösterince gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından polis ekipleri ve jandarma, hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Kalabalığa sakinleşmeleri konusunda uyarıda bulunan ekipler ile vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Arbede, vatandaşların sakinleştirilmesiyle sona erdi.
UYARI ANONSU YAPILDI
Rasulayn’da yaşanan şiddetli çatışmalar, Ceylanpınarlıları endişelendirdi. Suriye tarafından ateşlenen silahtan çıkan mermilerle 2 gencin yaralanmasının ardından belediye hoparlörlerinden uyarı anonsları yapıldı. Yapılan anonsta, vatandaşların sınır hattından uzak durmaları ve gerekmedikçe dışarı çıkmamaları istendi. Vatandaşlar ise sokağa çıkmaya korktuklarını ve biran önce çatışmaların sona ermesini istedi. Rasulayn’daki çatışmaların ardından güvenlik güçleri, sınır hattında önlemlerini arttırdı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)