BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSüresi biten sağlık raporları geçerli sayılacak----

Süresi biten sağlık raporları geçerli sayılacak

Süresi biten sağlık raporları geçerli sayılacak
02 Nisan 2020 - 09:44 www.finansgundem.com

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, “Kronik hastalarımızın 1 Ocak ve sonrasında sona eren sağlık raporları geçerli olacak” dedi.

FINANSGUNDEM -ANKARA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, korona virüs ile mücadelede Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tedbirleri kapsamında, “Kronik hastalarımızın 1 Ocak ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak” dedi.

Bakan Selçuk, kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastaların yeniden reçete düzenletmelerine gerek kalmayacağını belirtti.

İlaç ve tıbbi malzeme bedelini SGK karşılayacak

Bakan Selçuk, kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğunun geçici olarak ortadan kaldırıldığını ve bu sürede ilaç ve tıbbi malzeme bedelinin de SGK tarafından karşılanacağını belirtti.

Yeni düzenlemeyle, 1 Ocak ve 1 Mart tarihleri arasında raporları sona eren kronik hastalar da herhangi bir mağduriyet yaşamayacak. Daha önce bir aylık verilen ilaçlar da üç aylık olarak verilebilecek.

Özel sağlık hizmeti sunucularındaki Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi uygulama zorunluluğunu askıya aldıklarını hatırlatan Bakan Selçuk, “Tüm özel sağlık hizmeti sunucularında zorunlu olan Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi uygulamasını 31 Mart’a kadar geçici süreyle askıya almıştık. Bu kapsamda, bu uygulamamızın geçerliğini de ikinci bir duyuruya kadar uzattık” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turan02 Nisan 2020 18:33

    Ya hakikaten merak ettim engelli raporlarının süresinin yıl sonuna uzatılmasını beğenmeyen arkadaşların problemi ne acaba?

  • turan02 Nisan 2020 10:50

    LÜTFEN TÜM ENGELLİ RAPORLARININ SÜRESİNİ 31.12.2020 'ye KADAR UZATIN VE LÜTFEN RAPORA İLİŞKİN TÜM HAKLARLA UZATIN!!! YANİ BU KARARI ALMAK ÇOK MU ZOR