BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSüre doldu, binlerce şirket feshedildi----

Süre doldu, binlerce şirket feshedildi

Süre doldu, binlerce şirket feshedildi
21 Şubat 2014 - 07:31 www.finansgundem.com

14 Şubat 2014 tarihi itibariyle sermayesini kanuni hadlere çıkaramamış olan binlerce şirket feshedildi

Sermayesi belirlenen miktarın altında kalan eski şirketler, 14 Şubat 2014 tarihi ile 'ortadan kalkmış' sayıldı. Bakanlık süreyi uzatma yetkisini şu ana kadar kullanmadı. 14 Şubat 2014 tarihi itibariyle sermayesini kanuni hadlere çıkaramamış olan binlerce şirket, sırf bu nedenle feshedilmiş sayıldı.

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Çetin, 14 Şubat 2014 tarihi itibariyle sermayesini yasada belirlenen oranlara çıkaramamış binlerce şirketin sırf bu nedenle feshedilmiş sayıldığını söyledi. Yeni Ticaret Kanunu'nda anonim şirketler için en az sermaye tutarı 50 bin TL, limited şirketler için en az sermaye tutarı 10 bin TL olarak tespit edildi. Kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş olan anonim şirketlerde bu had 100 bin TL olarak belirlendi. İlk defa kurulacak şirketler artık bu miktarların altında bir sermaye ile kurulamayacak.

SÜRE 14 ŞUBAT'TA DOLDU

Yeni Ticaret Kanunu'nun yürürlüğünü ve uygulama şeklini düzenleyen 6 bin 103 sayılı Kanun'un 20'nci maddesi ile sermayesi bu miktarların altında kalan eski şirketlere sermayelerini yeni hadlere yükselmeleri için 3 yıllık bir süre tanınmıştı. Süre geçen 14 Şubat Cuma günü doldu ve sermayesini yükseltemeyen şirketler artık 'infisah etmiş' (ortadan kalkmış) sayıldı. İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Çetin, şöyle dedi:

"14 Şubat 2014 tarihi itibariyle sermayesini kanuni hadlere çıkaramamış olan binlerce şirket, sırf bu nedenle feshedilmiş sayıldı. Halbuki 6 bin 103 sayılı Kanunun 20'nci Maddesi'nde; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bu süreyi birer yıl olarak en çok iki defa uzatma yetkisi verilmiş durumdadır. Bakanlık bu yetkisini şu ana kadar kullanmadı. Bize göre ticari hayat, bu şekilde sona ermemelidir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kendisine tanınan süre uzatma yetkisini kullanmalı ve feshedilmiş sayılan binlerce şirkete yeni bir imkan tanınmalıdır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)