BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSürdürülebilir yatırımın liderleri----

Sürdürülebilir yatırımın liderleri

Sürdürülebilir yatırımın liderleri
03 Mayıs 2021 - 16:04 www.finansgundem.com

Morningstar’ın yaptığı araştırmaya göre ilk çeyrekte Avrupa merkezli sürdürülebilir fonlara gelen toplam yeni yatırımlar diğer yatırım bölgelerini geride bıraktı. ESG fonlarına en çok yatırım alan varlık yöneticisiyse BlackRock oldu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sürdürülebilir yatırım ürünleri, yılın ilk üç ayında Avrupa fonlarına giren yeni paranın yarısını çekerek yükselişini sürdürdü.

1,4 milyar dolarlık yatırım araştırmaları ve yatırım yönetimi şirketi Morningstar’ın paylaştığı verilere göre Avrupa’daki sürdürülebilir yatırım fonlarına gelen yeni kaynaklar ilk çeyrek rakamlarına göre 120 milyar dolarak kayda geçti. Financial News’in haberine göre söz konusu rakam geçen yılın son çeyreğinde kaydedilen yatırımdan %18 daha fazla. İlk çeyrekte Avrupa’da sürdürülebilir yatırımlara giren yeni kaynaklar 233,5 milyar euro olan toplam yatırımı %51’ine işaret ediyor.

Avrupa borsaları ilk çeyrekte gelen yeni kaynak küresel sürdürülebilir yatırımların %79’unu alarak bu alanda dünya çapında liderlik pozisyonunu korudu. Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Asya’daki sürdürülebilir fonlarsa kendi aralarında 17 milyar dolar biriktirdi.

Finansgundem.com’un derlediği verilere göre çevresel, sosyal ve kurumsal hassasiyeti olan (ESG) fonlar korona virüs sürecinin ardından sürdürülebilirliğin öneminin artmasıyla kurumsal ve bireysel yatırımcıların en popüler tercihleri arasına yerleşti. Morningstar konuyla alakalı açıklamasında, “özellikle de Kovid-19 krizi sonrasında ESG sorunlarına yatırımcıların ilgisinin devam edeceği” ifadesine yer verildi.

Dev finans şirketi açıklamasına, “Pandeminin neden olduğu aksamalar çoklu hisse sahibi yatırımcılara sürdürülebilir ve dayanıklı iş modellerine dayalı portföy oluşturmanın önemini vurgulamıştır” ifadelerini ekledi.

İklim değişikliği konularına odaklanan yatırımlar fon piyasasının en çok tercih edilen ürünleri arasında yer alıyor. İlk çeyreğin en çok kazanan şirketi ise Ocak ve Mart ayları arasında 17,1 milyar dolarlık yeni yatırımla BlackRock şirketi oldu. Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketini takip eden isimlerse UBS’in varlık yönetimi birimi ile Amundi oldu. UBS 7 milyar dolarlık yeni sürdürülebilir yatırımla ikinci, Amundi 6,4 milyar dolarlık sürdürülebilir yatırımla üçüncü sıraya yerleşti.

Yeni yatırım girişleriyle birlikte Avrupa’daki sürdürülebilir fonlara yapılan toplam yatırım 2020’nin ilk çeyreğine göre %17,5 artarak 1,3 trilyon euroya ulaştı.

Morningstar Sürüdülebilirlik Araştırmaları Küresel Direktörü Hortense Bioy konuyla ilgili açıklamasında, “Avrupalı yatırımcıların ESG fonlarına büyük miktarda para akıtmaya devam etmesiyle 2021 yılı yatırımları 2020'nin bıraktığı yerden devam ediyor” dedi.

Dev fintek şirketinin yeni Bitcoin stratejisi

 

Pandemi nedeniyle boşalan ofisler ne olacak?

 

Gelişen ülke yatırımcılarının dönüşü boğa piyasasını başlatabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)