BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSunak'ın serveti Kral Charles’ınkinin iki katı----

Sunak'ın serveti Kral Charles’ınkinin iki katı

Sunak'ın serveti Kral Charles’ınkinin iki katı
24 Ekim 2022 - 12:31 www.finansgundem.com

İngiltere'nin yeni başbakanı olması beklenen eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, 730 milyon sterlinlik servetiyle Kraliyet Ailesi’nden iki kat daha zengin.

İngiltere'de Boris Johnson’ın başbakanlık yarışından çekilmesinin ardından, eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ‘ın bugün ülkenin yeni başbakanı olarak açıklanabileceği belirtildi.

Eski Başbakan Boris Johnson’ın sürpriz bir kararla Muhafazakar Parti'deki başkanlık yarışından çekilmesinden sonra Sunak yarışın tek favorisi haline geldi. 42 yaşındaki Sunak, Muhafazakar Parti başkanlığını kazandığı takdirde, geçen hafta istifasını açıklayan İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın yerine geçerek, iki aydan kısa bir süre içinde göreve gelen üçüncü başbakan olacak.

Eski bir risk fonu yöneticisi olan ve serveti nedeniyle bazı kesimlerin “halka uzak” bulduğu Sunak’ın başbakanlık koltuğuna oturduğunda, haftalardır siyasi krizi aşamayan İngiltere’nin mali itibarını geri kazandırmak için büyük bütçe kesintileri yapması bekleniyor.

Sky News’te yer alan habere göre Temmuz’da maliye bakanlığı görevinden istifa ederek Johnson’ın düşüşünü hızlandıran Sunak, bir sonraki aşamaya geçmesi için gerekli olan 100 vekili de aşarak 142 vekilin desteğini almış durumda. Sunak, seçildiği takdirde İngiltere’nin beyaz olmayan ve Hint kökenli ilk başbakanı olacak.

Ülke tarihinde İngiliz Kraliyet Ailesi'nden daha zengin olan ilk başbakan olabilir

Oxford Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Stanford Üniversitesi’nde eğitim alan ve Goldman Sachs’ta analist olarak çalışan Sunak, Hint milyarder N. R. Narayana Murthy’nin kızı Akshata Murthy ile evlendi.

İngiliz basınında son günlerde, 730 milyon sterlinlik servetiyle ülkenin en zengin isimleri arasında yer alan Sunak'ın “başbakan olmak için fazla zengin” olduğu yönündeki yorumlar dikkat çekiyor. Maliye Bakanı olduğu dönemde de markalı kıyafetleriyle birçok eleştiri alan ve gösterişli hayatı, lüks malikanesi ve arabalarıyla dikkat çeken Sunak, ülke tarihinde İngiliz Kraliyet Ailesi'nden daha zengin olan ilk başbakan olabilir.

İngiltere Kralı 3. Charles ve eşi Camilla’nın serveti tahmini olarak 350 milyon sterlin civarında, yani Sunak ve eşi Akshata Murty'nin toplam servetinin yarısından az. İki çocuk sahibi çiftin 5 yatak odalı malikanesi 7 milyon sterlin değerinde.

İngiltere'de ekonomik kriz ve hayat pahalılığına tepkinin arttığı bir dönemde Sunak'ın başbakanlık koltuğuna oturmasının hükümete tepkileri artırabileceği belirtiliyor.

“Önemli olan değerlerdir. Giydiklerimin bir önemi yok”

Ana muhalefetteki İşçi Partisi, daha önce Sunak'ın “halkın sorunlarını ve geçim derdini anlayamayacak kadar zengin” olduğu yorumunda bulunmuştu. İşçi Partili milletvekili, servet içinde yaşayan Sunak için “Başka bir gezegende yaşıyor” demişti.

Sunak daha önce bir seçim kampanyası sırasında binlerce dolarlık Prada ayakkabılarla seçmenin karşısına çıkmasıyla ilgili eleştirilere “Önemli olan değerlerdir. Giydiklerimin bir önemi yok” yanıtını vermişti.

Sunak Başbakan adaylığını resmen açıkladı

 

Johnson aday olmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)