BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSunak ve Truss İngiltere'nin liderliği için finalde----

Sunak ve Truss İngiltere'nin liderliği için finalde

Sunak ve Truss İngiltere'nin liderliği için finalde
21 Temmuz 2022 - 07:18 www.finansgundem.com

Johnson'un istifasının ardından yeni başbakanın kim olacağı merakla beklenirken Rishi Sunak ve Liz Truss 5 Eylül'deki final seçiminde kozlarını paylaşacaklar

İngiltere'de Boris Johnson'ın Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlıktan istifasının ardından parti içinde süren seçimlerde sona gelindi. Liderlik yarışında son iki finalist eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Dışişleri Bakanı Liz Truss oldu. Tüm Muhafazakar Parti üyelerinin oylarıyla seçilecek lider, 5 Eylül'de belli olacak.

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti'de liderlik yarışı için partinin meclis grubunda bugün yapılan son oylamada eski maliye bakanı Rishi Sunak ve Dışişleri Bakanı Liz Truss finale kaldı. Üç aday arasından en az oyu alan Ticaret Bakan Yardımcısı Penny Mordaunt elendi.

Kalan iki aday arasından, Muhafazakar Parti'nin yeni liderini ve dolayısıyla da İngiltere'nin yeni başbakanını partinin 160 binden fazla üyesi seçecek.

Seçimin galibi 5 Eylül'de açıklanacak.

Son oylamaya katılan adaylar ve oy dağılımı şöyle:

Rishi Sunak 137
Liz Truss 113
Penny Mordaunt 105
Salı günü Sky News televizyonunda yayımlanacağı duyurulan adaylar arasındaki üçüncü tartışma programı ise Rishi Sunak ve Liz Truss'ın katılmayacaklarını söylemelerinin ardından iptal edildi.

Karar, ikilinin Pazar günü ITV televizyonunda yayımlanan programda birbirleriyle sert şekilde tartışması sonrası alınmıştı.

Truss, Sunak'ı vergileri artırarak büyümenin önüne kesmekle suçluyor. Sunak, kendisinin de diğer tüm adaylar gibi vergileri azaltmak istediğini ancak bunu sorumlu bir şekilde yapacağını söylüyor.

Adayların tümü, başbakan olmaları halinde erken seçime gitmeyeceklerini ve Muhafazakar Parti liderliğinden istifa eden Başbakan Boris Johnson'a yeni kabinede görev vermeyeceklerini söyledi.(Habertürk)

Boris Johnson veda etti: Hasta la Vista baby

İngiltere ekonomisi için yeni tehdit: Truss

Truss'ın göçmen planına kabineden tepki

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)