BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSunak, Çin Devlet Başkanı Şi ile sürpriz toplantı yapacak----

Sunak, Çin Devlet Başkanı Şi ile sürpriz toplantı yapacak

Sunak, Çin Devlet Başkanı Şi  ile sürpriz toplantı yapacak
16 Kasım 2022 - 07:10 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yeni, açık sözlü ve yapıcı Birleşik Krallık-Çin ilişkisi inşa etmeye çalışmak için Çarşamba günü Endonezya'daki dünya liderlerinin G20 zirvesinde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile sürpriz bir toplantı yapacak.


Beş yıldır Çin devlet başkanı ile şahsen görüşen ilk İngiltere başbakanı olan Sunak, İngiltere'nin Çin'e yaklaşımını yeniden gözden geçiriyor.

Downing Street, Sunak'ın İngiltere'nin Çin ile ilişkileri konusunda açık görüşlü olacağını, ancak İngiltere şansölyesi olarak görev yaptığı süre boyunca dış politikaya öncelikle ekonomik bir mercekle baktığını söyledi.

Sunak ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çarşamba öğleden sonra dönemin başbakanı Theresa May ile Şubat 2018'den bu yana ilk kez yüz yüze yapılacak ikili görüşme için bir araya gelecek. Toplantı Downing Caddesi tarafından talep edildi. Sunak, "Bu ortak zorluklardan bazılarını denemek ve üstesinden gelmek için insanlarla ilişki kurmamız önemlidir" dedi.

ABD başkanı Joe Biden Pazartesi günü Xi ile bir araya geldi ve batılı liderler Çin'i Rusya ile giderek yakınlaşan ortaklığından geri çekmeye çalışırken "iletişimi sürdürme" konusunda anlaştılar.

Biden-Şi görüşmesi samimi geçti, şimdi Blinken Çin'e gidecek

 

G20 liderlerinin BRICS paniği

 

Afrika, G20'ye daimi üyelik talebinde bulundu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)