BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSummers'tan Fed'e destek----

Summers'tan Fed'e destek

Summers'tan Fed'e destek
28 Mayıs 2022 - 11:38 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası’nı sık sık enflasyonla mücadelede geç kaldığına dair eleştiren Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers bankanın son politika adımlarını destekleyen açıklamalar yaptı.

40 yılın zirvesinde seyreden enflasyonla mücadele konusunda yetersiz olduğu gerekçesiyle Fed’i sıkça eleştiren Summers Bloomberg’e verdiği mülakatta “Fed’in sonunda attığı para politikası adımının oldukça uygun olduğunu düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Fed Mayıs ayında 50 baz puan faiz artışı yapmış, Haziran ve Temmuz ayı toplantılarında da 50 baz puanlık artışların devam edeceği sinyali vermişti.

Aynı zamanda Harvard Üniversitesi Profesörü olan Summers ABD’deki finansal koşulların faiz artış patikasını belirleyeceğini söyledi.

Summers daha önce yaptığı açıklamalarda ABD'de yaşanacak bir sonraki resesyonun büyük olasılıkla Fed nedeniyle olacağını, ABD Merkez Bankası'nın enflasyonu dizginlemek için Faiz artırımından başka çaresi kalmadığını belirtmişti.

Borsada yön henüz yukarı dönmedi

 

Küresel borsalar hisse geri alımlarıyla toparlanıyor

 

BofA, Fed'in eylülde sıkılaştırmaya ara verebileceğini belirtti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)