BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Sülükten kurtulacağız '----

'Sülükten kurtulacağız '

'Sülükten kurtulacağız '
01 Nisan 2013 - 08:58 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,katıldığı TV programından çarpıcı açıklamalarda bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iş adamı Cem Uzan’ın “dolandırıcılık” ve “zimmet” suçlarından yargılandığı davada 18 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili, “Daha önce Uzan’la ilgili Türkiye’nin haklarına yapışmış en büyük sülüklerden biri demiştim. Bu olumsuzluktan kurtuluyoruz inşallah. Zamanında ekmek arası dönerle Türkiye siyasetine hakim olunmak istendi. Bunlar artık geride kalıyor” değerlendirmesinde bulundu.
ÖZRÜN NEDENİ ENERJİ DEĞİL
Bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Taner Yıldız, İsrail’in Mavi Marmara özrünün arkasında enerjinin olduğunun sorulması üzerine İsrail’in özrünün gerekçesinin enerji olmadığını belirtti. Yıldız, “Başka proje yapacak ülke mi kalmadı ki 9 şehidimiz varken, kalkıp İsrail ile enerji projesi yapalım” dedi. Kuzey Irak’la yapılan enerji işbirliğine de değinen Yıldız, Türkiye’nin, Irak’ın, tüm bölgelerinde projelerinin sürdüğünü kaydetti.Güneydeki doğalgaz ve petrol sahalarına ortaklarıyla .birlikte şu ana kadar 600 milyon dolar harcadıklarını belirten Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
IRAK’A VARIZ DEDİK
“Irak Petrol Bakanı Sayın Luaibi, daha önce yaptığımız görüşmede ‘sizinle ortak proje geliştirelim’ dedi. Onların önerisi olan Basra’dan kuzeye ve Ceyhan’a ulaşacak bir boru hattına ‘biz varız’ dedik. Iraklı kardeşlerimiz ne zaman derse projeyi başlatırız. Bugün, Kerkük - Yumurtalık’ın 70 milyon tonluk kapasitesinin 3’te 1’i ancak kullanılıyor. Irak’ın tüm bölgelerinden eklenecek petrol kaynaklarıyla bu kapasitenin tam anlamıyla kullanılmasını, ondan sonra da Irak’ın kuzeyi veya güneyi, tüm bölgelerinde yeni projeler yapmayı istiyoruz. Bunu Iraklı kardeşlerimize de söyledik.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)