BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSüleymani suikastının yıldönümünde İsrail basınına siber saldırı----

Süleymani suikastının yıldönümünde İsrail basınına siber saldırı

Süleymani suikastının yıldönümünde İsrail basınına siber saldırı
03 Ocak 2022 - 09:19 www.finansgundem.com

Orta Doğu'da gerilimi tırmandıran Kasım Süleymani suikastının yıldönümünde İranlı hackerlar İsrail'in iki sağcı gazetesini siber saldırıyla hedef aldı. İki gazetenin sayfasında “Düşünmediğiniz yerde size yakınız” ifadesi dikkat çekti.

İranlı hackerlar, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün eski komutanı Kasım Süleymani'ye yönelik suikastın 2. yıldönümünde İsrail gazetelerine siber saldırı düzenledi. İsrail'in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post'un sitesi ve Maariv'in Twitter hesabı hacklendi.

İki gazetenin sayfalarında, İsrail'deki Dimona nükleer sitesinin bir modelinin havaya uçtuğunu gösteren bir görselle beraber, İngilizce ve İbranice olarak “Düşünmediğiniz yerde size yakınız” ifadesi görüldü. Fotoğrafta ayrıca, Kasım Süleymani'nin elinden düştüğü anlaşılan bir balistik füze görüntüsü de dikkat çekti.

Siber saldırının doğrudan İran'daki hackerlar tarafından mı, yoksa ülke dışından İran destekçileri tarafından mı düzenlendiği bilinmiyor.

Jerusalem Post daha önce de İran'ın siber saldırısına uğramıştı.

Mayıs 2020'de sitenin ana sayfasında Tel Aviv'in yandığını ve dönemin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hayatta kalmak için yüzdüğünü gösteren bir görsel, “Büyük sürprize hazır olun” notuyla paylaşılmıştı.

İran'ın en önemli isimlerinden Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Süleymani, 3 Ocak 2020'de Bağdat'ı ziyareti sırasında ABD'nin düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetmiş, suikast bölgede gerilimi hızla tırmandırmıştı.

İranlı yetkililer, ABD'den ve suikastın arkasında olmakla suçladığı İsrail'den intikam alacaklarını defalarca tekrarlamıştı.

İran, Süleymani'nin güzergah bilgilerini paylaştığı iddia edilen kişiyi idam etti

 

Süleymani'ye yakın Hizbullah komutanına suikast

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)