BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSüleyman Soylu'dan istifa sorusuna yanıt----

Süleyman Soylu'dan istifa sorusuna yanıt

Süleyman Soylu'dan istifa sorusuna yanıt
19 Mayıs 2021 - 23:18 www.finansgundem.com

Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İşimi yapamadığımı düşündüğüm an bir dakika koltukta kalan namussuzdur" dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videoları Türkiye'yi sarsmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Soylu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

*Bizim milletimiz iftiraya uğramış bir millettir. Bu benim değil bir büyüğümüzün lafıdır. Bizim medeniyetimiz de iftiraya uğramıştır. İçeride bunların şakşakçıları, işbirlikçileri, bayileri hepsi var. Birtakım rakamlar vereceğim. Bu iddiaların nereden kaynaklandığını anlatacağım.

“UYUŞTURUCUDA HEM HEDEF HEM TRANSİT ÜLKEYİZ”

*Bağlantılarını, nereden kaynaklandığını, kimin yürüttüğünü görecekler. Söylediklerinin hepsi yalan. Türkiye tarihinin uyuşturucu ile ilgili en büyük mücadelesini yapıyor. Bu mücadelesinde Avrupa, Türkiye’yi her raporunda tebrik eder. Biz uyuşturucuda hem hedef hem transit ülkeyiz.

*Üç eroin rotası, birisi kuzey, birisi Balkan, biri de aşağıdan Afrika üzerinden Akdeniz’den güney rotası. Biz bu üç rotadan birisinde olmamıza rağmen Avrupa’nın yüzde 60 bazen 75 eroinini biz yakalarız.

*Bir doğal uyuşturucu bir de kimyevi sentetik uyuşturucu var, o da Batı’dan gider. Biz o rotanın da içerisindeyiz. Hem kendimiz hedef hem de transitiz. Dönem dönem bu iddialar yapılır.

*Sayın Kılıçdaroğlu bana ara sıra adam gönderir, sonra el altından başka işler yaptırmaya çalışır. Keşke bununla ilgili gönderseydi de doğrusunu anlatma fırsatına sahip olsaydık.

*Biz geçen yıl 2019’da 20 tondur. Biz neredeyiz AB’nin tamamı nerede? Bugün 1.9-2, şu anda yakaladığımız kokain 1.961. Bonzai, extazy, captagona kadar. Şu anda cezaevlerinde 93 bin kişi uyuşturucudan tutukludur.

FOTOĞRAF GÖSTERDİ

Bataklık operasyonunun içerisinde FETÖ bağlantısı da var ve biz buna ulaştık” diyen Soylu, Çetin Gönen ve Sedat Peker’in fotoğrafını göstererek  “Yine bu fotoğraftaki kişiler de operasyon içerisinde bulunuyor. Çetin Gören’in nasıl bir baron olduğunu anlatırsam yer yerinden oynar. Bunu biz yakaladık. Bataklık Operasyonu’nda 2 baron yakaladık. Bunlardan biri Çetin Gören’di. Bu işin için bu ve bunun yanındaki kişiler var. İşin içinde FETÖ de var” dedi.

Kolombiya'da geçen yıl 10 Haziran'da yakalanan uyuşturucunun İzmir'e değil İstanbul Ambarlı'ya geleceğini ifade eden Soylu, buradan da Balkanlara aktarılacağını söyledi.

Yakında hangi suç örgütlerinin kimlerin tahsilatçılığını yaptığının ortaya çıkacağını belirten Soylu isim vermeyerek “Devlet yarına bırakır ama yanına bırakmaz” dedi.

Sedat Peker'in Dubai'de olduğunun hatırlatılması üzerine Soylu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin 15 Temmuz darbe girişiminin ABD'e ile birlikte faili olduğunu belirtti.

“İÇ İÇE GEÇMİŞ DURUMDA”

“Organize suç örgütlerinin gayri nizami harplerin en önemli aparatıdır” diyen Soylu, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terörizm rotasının iç içe girdiğini kaydetti.

İSTİFA AÇIKLAMASI

Programda istifa çağrılarına da cevap veren Soylu, “”Bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi, işimi yapamadığımı düşündüğüm an bu bir dakika koltukta kalan namussuzdur. Bu kadar basit. Bu ülke büyük ülke. İşimi yapamadım, 1 saniye kalan namussuzdur” dedi.

Süleyman Soylu’dan Sedat Peker ve Hadi Özışık açıklaması

Soylu, Peker'in iddialarının araştırılmasını istedi