BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSüleyman Soylu, BAE yönetimiyle bir araya geldi----

Süleyman Soylu, BAE yönetimiyle bir araya geldi

Süleyman Soylu, BAE yönetimiyle bir araya geldi
30 Kasım 2022 - 00:12 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif bin Zayed Al Nahyan, Türkiye ve BAE arasında "Ortak Stratejik Güvenlik Diyaloğu" kurulmasını kararlaştırdı.

Türkiye ve BAE arasında "Ortak Stratejik Güvenlik Diyaloğu" kurulacak. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Abu Dabi'ye gitti.
Soylu'nun, BAE Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Al Nahyan ile yaptığı görüşmelerde, iki ülkenin güvenlik alanında yapabileceği ortak çalışmalar değerlendirildi.

Böylece iki ülkenin İçişleri Bakanlıkları arasında, gelişen iş birliğine yönelik olarak OSGD oluşturulması kararı alındı.

''Hem BAE, hem Türk vatandaşlarının güvenliği sağlanacak'' 

Bakan Soylu, Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, ziyaretine ve OSGD oluşturulması kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Al Nahyan ile verimli ve güvenlik konusunda iş birliğini güçlendirici bir görüşme olduğunu söyledi.

"Bu mutabakatla hem Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki vatandaşlarımızın hem de onların Türkiye'deki vatandaşlarının hem güvenliklerini temin eden hem de suç ve suç unsurlarını takip etmeye çalışan bir anlayış ortak bir şekilde değerlendirilecek. Aynı zamanda yetkinliklerimizin de birbirimizle paylaşılması sağlanacak."

"Kaçakçılık, organize suçlar gibi birçok alanda hem bugüne kadar elde ettiğimiz tecrübeleri hem de iki ülkenin alacağı tedbirlerde birbirine gösterebilecekleri örnekleri paylaşabileceğimiz bir anlayış geliştirmeye çalıştık. Zaten şu anda yürüyen bir güvenlik iş birliği anlaşması sürecimiz var. İnşallah onu da en yakın zamanda bir vesileyle tamamlamış, bitirmiş olacağız."

Bakan Soylu, OSGD'nin gelişmesinin iki ülkenin İçişleri Bakanlıkları ve Emniyet birimlerinin iş birliğiyle sağlanacağını ifade ederek, "Bu örnek bir mekanizmadır. İnanıyorum ki bu mekanizma coğrafyadaki diğer ülkelere de örnek teşkil edecektir." diye konuştu.

Öte yandan BAE Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif bin Zayed Al Nahyan ile Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan da ziyaret edildi. Soylu, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dostluk ve kardeşlik mesajlarını hem de 2 Aralık'ta kutlanacak BAE Ulusal Günü dolayısıyla iyi dileklerini ilettiklerini belirtti.

Soylu, hayata geçirilen OSGD mekanizmasına dair Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'a bilgi sunduklarını, onun da anlaşmadan memnuniyet duyduğunu aktardı.

Bakan Soylu, "Hem BAE Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif bin Zayed Al Nahyan ile yaptığımız görüşme hem de Devlet Başkanı'nın bizi kabulü, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkilerin ne kadar dostane, aynı zamanda kardeşlik içerisinde ve stratejik bir adımla gittiğinin temel göstergesi olarak samimiyet ve sıcaklık açısından da ortaya çıktı." diye konuştu.

Ortak Stratejik Güvenlik Diyaloğu

OSGD mekanizması ile hem iki ülke hem de bölgede güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Ayrıca ülkeler arası iş birliği ve stratejik ortaklığın güçlendirilerek, emniyet güçleri arasındaki ortak çalışmaların da artırılması hedefleniyor. 

BAE'nin sermaye yatırımlarını 150 milyara çıkarma planı

 

Bakan Muş, BAE Ekonomi Bakanı ile görüştü

 

Peskov: Rus ve Ukrayna'nın BAE'de görüştüğü iddiasını ilk kez duyuyorum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)