BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSüleyman Şah Türbesi eski yerine taşınacak----

Süleyman Şah Türbesi eski yerine taşınacak

Süleyman Şah Türbesi eski yerine taşınacak
02 Nisan 2018 - 11:18 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Süleyman Şah Türbesi'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Süleyman Şah Türbesi'nin eski yerine taşınacağını analtan Işık 'Çünkü orası Türk toprağı" dedi.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'NİN YERİNİN ÖNEMİ

Milliyet yazarı Tunca Bengin bugün kaleme aldığı 'Süleyman Şah’ hamlesinin zamanı' başlıklı yazısında türbenin yerinin önemine vurgu yapmıştı. Bengin yazısında şunları dile getirmişti: “Türkiye Telabyad’dan Menbiç’e doğru geniş bir koridor açacak. Yani Afrin’de olduğu gibi Menbiç’e kuzeyden, hemen sınırdan girmeyecek. Geniş bir güvenlik koridoruyla hem Fırat’ın doğusunu hem Menbiç’i kontrol altına alarak bir taşla iki kuş vuracak. Bu koridoru açış gerekçesi de Süleyman Şah Türbesi’nin eski yerine konuşlandırılması olacak. Çünkü o bölge Menbiç’in hemen doğu kenarında Fırat’ın kıyısında. Oraya türbeyi konuşlandırdıktan sonra da Silahlı kuvvetler unsurlarıyla çepeçevre geniş bir emniyet alacak. Daha sonra da hem Menbiç hem Fırat’ın doğusuna yavaş yavaş koridoru genişletecek. Bana göre Türkiye’nin yapması gereken birinci hareket tarzı bu. Yapar mı bilmiyorum ama eğer olmazsa Türkiye o zaman Afrin’de olduğu gibi Menbiç’e sınırdan girecek.”

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)