BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporŞükür başkanlığa göz kırptı----

Şükür başkanlığa göz kırptı

Şükür başkanlığa göz kırptı
07 Aralık 2013 - 12:57 www.finansgundem.com

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, AA'ya verdiği röportajda önemli açıklamalar yaptı

A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın unutulmaz golcülerinden Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, "Galatasaray'ın son iki yılın başarı birikiminin yansıdığı yorgunluğunun faturasını puan kayıplarıyla ödediğini", "Fenerbahçe'nin bu yılki en büyük motivasyonlarının başında Galatasaray'ın dördüncü yıldızı takmaması geldiğini" ifade etti.

Şükür, "Fenerbahçe'nin Süper Lig liderliğini, Galatasaray'ın bulunduğu noktayı ve Sergen Yalçın'ın Gaziantepspor Teknik Direktörü olması" ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Şükür, Galatasaray ile ilgili olarak, "Galatasaray'ın Avrupa ile ligi bir arada götürmesi, Fatih Terim gibi bir değerin artık takımın başında olmaması, hedefe odaklanma ve iç dinamikler noktasında bir türbülansa sebebiyet verdi. Son iki yılın başarı birikimi de hem psikolojik, hem fizyolojik olarak Galatasaray'a yorgunluk olarak geri döndü. Bunun faturasını da puan kayıplarıyla ödüyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Süper Lig'in ikinci yarısı daha çekişmeli olacak"

Fenerbahçe'nin en büyük motivasyonlarının başında, bu yıl Galatasaray'ın dördüncü yıldızı takmaması gerektiği olduğunu kaydeden Şükür, Fenerbahçe'nin iyi bir kadrosunun bulunduğunu ve uyumlu bir görüntü çizdiğini belirtti. "Böylesine büyük takımların, böylesine rahat bir ortamı da yakalaması şampiyonluk için büyük avantajdır" tespitinde bulunan Şükür, Trabzonspor, Kasımpaşa ve Beşiktaş'ın sürprizlere açık bir sürece girdiğini, Süper Lig'in ikinci yarısının daha çekişmeli olacağını söyledi.

Hakan Şükür, Gaziantepspor'un Sergen Yalçın'ı takımın başına getirmesiyle çok önemli bir çıkış yakaladığının altını çizerek, "Sergen'in futbol bilgisine, geçmiş kariyerine sonuna kadar saygım var, bunu da sahaya yansıtacaktır. İlk günler bu izleri görüyoruz, ama bundan sonraki süreçler çok zordur. Çünkü hem Sergen'e hem de iyi oynayan takıma karşı konsantrasyon çok daha farklı olacaktır. Sergen'i beğenen bir kardeşi olarak antrenörlükte de başarılı olmasını isterim. Sergen'in dili, kimsenin alınmayacağı bir dil, bunu futbolcularına da gösterecektir. Ama unutmamalı; futbol, günün ve şartların size uygun olduğu anları bekleyen bir oyundur. İklim, medya, şerhin havası... Sergen bunların hepsini yönetmek zorunda" dedi.

"Antrenör her şeyi yönetmek zorunda"

"Yorum yapmak kolaydır ama teknik direktörlük yapmak daha mı zordur?" sorusuna Şükür, şu cevabı verdi:

"Yorum yapmakla, yaptığın yorumu oyuncu kadrosuna kabul ettirebilmek uzun soluklu bir iştir, çok zordur. Dünyanın hiçbir ülkesi, Türkiye gibi, futbol dışında bir çok şeyi yönetmek zorunda olan antrenörleri barındırmaz. Türkiye'de antrenörler sadece futbol takımlarını yönetmiyorlar, her şeyi yönetiyorlar."

Şükür, "Beraber futbol oynadığınız birçok futbolcu bugün teknik direktörlük yapıyor. Şu anda siyasettesiniz ama ileride teknik direktörlük yapmak ister misiniz?" sorusuna da "Şimdilik öyle bir öngörüm yok ama bilemem. Federasyon Başkanlığı, bir kulüp direktörlüğü, sportif menejerlik olabilir" yanıtını verdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)