BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSukuk hacmi yükselecek----

Sukuk hacmi yükselecek

Sukuk hacmi yükselecek
28 Kasım 2013 - 04:34 www.finansgundem.com

Moody's'e göre Türkiye ve Endonezya uzun vadeli kilit sukuk piyasası olma potansiyeline sahip. Ancak Suudi Arabistan ve Maleyza'nın baskınlığı sürecek

Moody's'e göre Türkiye ve Endonezya uzun vadede kilit sukuk piyasası olma potansiyeline sahip olmasına rağmen, Suudi Arabistan ve Malezya piyasası sukuk ihracında baskın olmaya devam edecek.
Moody's'in resmi internet sitesinde yayımlanan raporda; küresel sukuk ihracının, İslami bankacılık varlıklarına artan taleple uzun dönemli pozitif büyüme eğilimini korumasının muhtemel olduğu kaydedildi.
Raporda, Türkiye ve Endonezya'nın uzun vadede kilit sukuk piyasası olma potansiyeline sahip olmasına rağmen, Suudi Arabistan ve Malezya piyasasının sukuk ihracında baskın olmaya devam edeceği vurgulandı.
Sukuk ihracının bu yıl 2011'deki seviyesine ulaşmasının beklendiği ifade edilen raporda, inovasyon ve likidite göstergesindeki iyileşme ile sukuk piyasasında pozitif uzun vadeli büyümenin beklendiği aktarıldı.
Uluslararası ihraçlardaki artışla, 2014 yılında sukuk hacminin yükseleceğine işaret edilen raporda, "Ancak bölgeler arasında piyasa ayrışmasının sürmesi muhtemel. 2013 yılı, gelişmekte olan piyasalardaki zorlu şartlarla belirlendi. Bu yıl yaklaşık 50 milyar dolar sukuk ihracı gerçekleştirilirken, bu rakam geçen yılki seviyesinin gerisinde kaldı. Bununla birlikte, zorlu çalışma ortamı göz önüne alındığında, bu seviye faizsiz finansal araçlar için yatırımcı iştahına olumlu yansıdı. 2013 yılında sukuk ihracı 2011 yılındaki 51 milyar dolar seviyesinin biraz üzerine çıkacak" denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)