BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSudanlı Orgeneral Burhan'dan 'partisiz hükümet' teklifine olumlu yanıt----

Sudanlı Orgeneral Burhan'dan 'partisiz hükümet' teklifine olumlu yanıt

Sudanlı Orgeneral Burhan'dan 'partisiz hükümet' teklifine olumlu yanıt
24 Kasım 2022 - 04:49 www.finansgundem.com

Sudan Ordu Komutanı Burhan, ordunun, ülkenin birliğini, askerin onurunu koruyan partisiz hükümeti kabul edeceğini söyledi.

Sudan Ordusu, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın üst düzey askeri yetkililer ile toplantıda bir araya geldiğini bildirdi.

Burhan, burada yaptığı konuşmada, "Ülkenin birliğini garanti altına alan, milli görevlerini yerine getirirken düzenli güçlerin onurunu koruyan ve siyasi güçlerin üzerinde uzlaştığı partisiz bir hükümetin içerisinde olduğu her formül, Silahlı Kuvvetler tarafından kabul görecektir" ifadelerini kullandı.

Burhan, tüm siyasi tarafların üzerinde anlaştığı yeni hükümetin kurulmasının ardından ordunun siyaset sahnesinden çekileceğine dair daha önceki sözlerini tekrarladı.

Sudan ordusu, güvenlik ve beka tehdidi gerekçesiyle 25 Ekim 2021'de sivil yönetime el koymuş, olağanüstü hal ilan ederek başbakan dahil onlarca siyasiyi gözaltına almıştı.

Burhan, 4 Temmuz'da, sivil güçlerin sivil bir hükümet üzerinde anlaşmaya varabilmesi için askerin, Birleşmiş Milletler (BM), Afrika Birliği (AfB) ve Doğu Afrika'daki Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesinden (IGAD) oluşan üçlü mekanizma himayesinde yürütülen siyasi müzakerelerden çekildiğini duyurmuştu.

Üçlü mekanizma, 10 Kasım’da, yeni geçiş dönemi için asker ve siviller arasında "temel mutabakat" sağlandığını bildirmişti.

Sudan'da 7 milyon kişi açlık riski altında

 

Sudan'da yeni dönem: Asker ve siviller uzlaştı

 

BM'den Sudan için yeni siyasi anlaşma çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)