BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi​Sudan'da petrol krizi----

​Sudan'da petrol krizi

​Sudan'da petrol krizi
23 Temmuz 2013 - 20:09 www.finansgundem.com

Sudan'ın Güney Sudan'ın petrolünün akışını durdurması nedeniyle Güney Sudan petrol işletme faaliyetlerini durduracak




Güney Sudan yönetimi, Sudan üzerinden petrol sevkiyatı imkanının şimdilik ortadan kalkması nedeniyle, 31 Temmuz'a kadar petrol işletimini tamamen durduracağını açıkladı.
Güney Sudan Petrol Bakanı Stephen Dhieu Dau, basın toplantısında, Sudan'ın Güney Sudan'dan ham petrol alımını gelecek ay durduracağını hatırlattı. Dau, bu nedenle ülkesinin petrol endüstrisinin zarar görmesini önlemek amacıyla Hartum'un belirlediği tarih öncesinde üretimi durduracaklarını söyledi. Dau, petrol işletme faaliyetlerini 31 Temmuz'a kadar tamamen durduracaklarını belirtti.
Son alınan kararla, Güney Sudan, Sudan'dan barışçıl şekilde ayrıldığı 2011'den bu yana ikinci kez petrol işletmelerini durdurmuş olacak.
Güney Sudan neredeyse tüm gelirini petrolden elde edilmesine karşın, petrolü sadece Sudan'ın boru hatları ile ihraç edebiliyor.
Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in geçen haziranda, ülkesindeki isyancılara verdiği destek nedeniyle Güney Sudan petrolünün akışını durdurma kararı aldığı açıklanmış, kararın iki ülke arasında geçen martta imzalanan ve 9 anlaşmayı kapsayan protokolün feshedilmesi anlamına geldiği belirtilmişti.
Protokol, Güney Sudan'ın petrolünü Sudan üzerinden ihraç etmesini ve iki tarafın, topraklarındaki isyancıları desteklememesi öngörüyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)