BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuç örgütü lideri ikizlere 180'er yıl hapis talebi!----

Suç örgütü lideri ikizlere 180'er yıl hapis talebi!

Suç örgütü lideri ikizlere 180'er yıl hapis talebi!
13 Temmuz 2021 - 11:35 www.finansgundem.com

Ankara’da kahve, büfe, kafe işleten esnaftan 'haraç' adı altında para toplayan, vermeyenlere silahlı eylemde bulunan ve bunu sosyal medyada canlı yayınlayan, liderliğini ikizler Altan ve Ertan K.'nin yaptığı suç örgütüne yönelik soruşturma tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun suç örgütlerine yönelik yürüttüğü soruşturmalar kapsamında Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ekim 2020'de, 'İkizler' adı verilen suç örgütüne operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarına suç örgütünün liderleri Ertan ve Altan K. ikiz kardeşlerin de bulunduğu 14 kişi, gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; değişik çap ve modellerde 7 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait çok sayıda fişek, 6 pompalı tüfek ve tüfeklere ait çok sayıda fişek, 1 sallama tabir edilen bıçak, 2 polis rozeti, 1 askeri üniforma, çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ertan ve Altan K.'nin de aralarında bulunduğu 10'u mahkemece tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle serbest bırakıldı.

14 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

'İkizler suç örgütü'ne yönelik savcılık soruşturması tamamlandı. 10'u tutuklu 14 kişi hakkında düzenlenen ve mahkemece kabul edilen iddianamede örgütün liderliğini ikizler Altan ve Ertan K.'nin yaptığı, Rakıp Sadık E., Selçuk U., Orhan K. ve Oğuzhan T.'nin ise yönetici pozisyonunda oldukları belirtildi. Bu kişilerin, Altındağ ilçesi Altınpark Mahallesi'nde kahve ve Çankaya Bahçelievler Mahallesi’nde kafe işlettikleri ve bu iş yerleri sayesinde çevrelerine sıradan esnaf gibi görüntü verdikleri belirtildi. Şüphelilerin Altındağ, Çankaya, Akyurt ilçelerinde kahve, büfe, kafe işleten esnaf üzerinde baskı kurarak 'haraç' adı altında para topladığı, vermeyenlere yönelik silahlı eylemde bulunduğu belirtildi. Şüphelilerin, bu eylemlerine ilişkin görüntüleri de sosyal medyadan yayınladıkları aktarıldı. Şüphelilerin tehdit, darp, cebir, yıldırma gibi eylemlerde bulundukları esnaftan şikayetçi olanları da yine tehdit ve baskı ile korkuttukları belirtildi.

SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYIN

İddianamede şüphelilerin faaliyet gösterdikleri bölgelerde güç kazanmak için rakip gördükleri diğer gruplara yönelik de silahlı eylemde bulunduğu aktarıldı. Suç örgütünün, diğer suç örgütlerinin yerine geçmek için yoğun faaliyet gösterdiği belirtilerek, "Yapılan çalışmalarda bahsi geçen çıkar amaçlı suç örgütünün güç gösterisi yapmak ve yine örgüte finans sağlamak amacıyla rakip gördükleri kişilere karşı eylemlerde bulundukları, bu eylemleri de yine güç gösterisi adına sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıkları tespit edilmiştir" denildi.

'KONUŞURKEN SİLAHINI ÇIKARIP ATEŞ ETTİ'

İddianamede, suç örgütünün karıştığı suçlar ve örgüt üyeleri arasında tespit edilen iletişim kayıtları detaylı yer aldı. İddianamede, sosyal medyada yayınladıkları iş yeri basma olayında yaralanan müşteki H.A.'nın da ifadesine yer verildi. H.A., ifadesinde, sitelerdeki iş yerine gelen kişinin 'İkizler' diye tabir edilen Altan ve Ertan K.’nin kendisini ziyaret etmek istediğini söylediğini belirterek, "Yaklaşık 15 dakika sonra iki kardeş ismini bilmediğim kişilerle iş yerime geldi. Bir süre sonra ofise başkaları da geldi. Şüpheli şekilde dışarı çıkıp aralarından bir şeyler konuşup içeri giriyorlardı. Çıkmak istedim ancak engel oldular. Bu sırada Altan K. normal bir şekilde sohbet ederken, silahını çıkararak bacağıma ateş etti. Karşılık vermek isteyince 3 el daha ateş açtı sonra hepsi üzerime çullanıp yerde teklemeye ve yumruklamaya başladılar. Kendime geldiğimde kimliğimi, cüzdanımı, telefonumu, paramı ve cebinde bulunan bütün her şeyi aldıklarını anladım. Tedavi gördüm ancak bacağımda kalıcı hasar oluştu. Saldırı görüntülerini de sosyal medyada yayınlayarak diğer esnafa gözdağı vermek istemişler" dedi.

180'ER YIL HAPİS TALEBİ

Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile 14 kişi hakkında dava açıldı. Suç örgütü lideri olmakla suçlanan Ertan ve Altan K. hakkında 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma', 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme', 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 180'er yıl hapis talep edildi. Diğer sanıklar hakkında da farklı suçlardan değişen yıllarda hapis cezası talep edildi.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 18 gözaltı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)