BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarSuç örgütlerinde ele geçirilen Bitcoinler müzayedede----

Suç örgütlerinde ele geçirilen Bitcoinler müzayedede

Suç örgütlerinde ele geçirilen Bitcoinler müzayedede
27 Ekim 2021 - 04:41 www.finansgundem.com

Almanya'da, çoğu darknet operasyonlarında ele geçirilen suç örgütlerine ait Bitcoinler açık artırmaya çıkarılıyor. Bitcoinlerin listelendiği açık artırma sitesi, birkaç gün içinde 4 bin yeni kullanıcıya ulaştı

Alman makamları, siber suç davalarında 'Darknet'ten (karanlık internet) ele geçirilen Bitcoinleri açık artırmaya çıkarıyor. Açık artırmanın yapılacağı web sitesinde yeni kullanıcıların kayıt olması nedeniyle büyük trafik yaşanıyor.

Almanya'nın nüfus bakımından en büyük eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya Adalet Bakanlığı, Pazartesi günü ceza davalarından ele geçirilen Bitcoin açık artırmasını duyurdu.

Bloomberg, bakanlığın açık artırma web sitesi Justiz Auktion'ın, savcıların sitede kripto para birimini listelemeye başlamasının ardından Pazartesi günü büyük trafik yaşandığını, müzayede platformunun son birkaç gün içinde 4 bin yeni kayıtlı kullanıcısı olduğunu duyurdu. 

Haberde, Bitcoinlerin siber suç ve uyuşturucu kaçakçılığı davalarında, çoğunlukla Darknet'ten ele geçirildiği aktarıldı.

Almanya'daki savcılıklar, ele geçirilen kripto paraları yasa gereği piyasada satamıyor, diğer ele geçirilen çalıntı mallar gibi açık artırmaya çıkarmak zorunda kalıyor. 

Kuzey RenVestfalya Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suç şebekelerinde ele geçirilen her euro, onları zayıflatmaya yardımcı olur.

Açık artırma sitesinde şu anda Bitcoin için 15 liste bulunuyor. Biri 10 BTC, üçü 1 BTC, altısı 0,5 BTC ve beşi 0,1 BTC içindir."

Açık artırma web sitesine göre, ele geçirilen Bitcoinler Central and Contact Point Cybercrime North Rhine-Westphalia'daki (ZAC NRW) resmi kağıt cüzdanlarda saklanıyor. ZAC NRW, bilgisayar suçları alanında Kuzey Ren-Vestfalya'daki soruşturma makamları, özellikle savcılar ve polis yetkilileri için merkezi irtibat noktasıdır.

Web sitesi, Bitcoin transferlerinin “özel anahtar da dahil olmak üzere kağıt cüzdanı kişisel olarak teslim ederek” gerçekleşeceğini açıklıyor. Kazanan teklif sahibinin Bitcoin adresine elektronik transfer tercih edilirse, bunun "görüntülü tanımlamadan sonra alıcıya ait olmak üzere olağan işlem ücretleri üzerinden" yapılacağını da ekliyor.

Ayrıca, web sitesi duyurusunda, "Devir, ancak satın alma bedelinin Köln Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınmasından sonra gerçekleşecektir. İşlem 2 iş günü sürebilmektedir" ifadesi de yer aldı. 

'Karanlık internet'e ABD ve Avrupa'dan ortak operasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)