BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuç işlerken düşünün!----

Suç işlerken düşünün!

Suç işlerken düşünün!
28 Ekim 2013 - 08:06 www.finansgundem.com

Hükümet kaçakçılık gibi suçlardan yakalananlara, adli cezanın yanı sıra vergi cezası da kesmeye hazırlanıyor

Hükümetin yeni çalışmasıyla fuhuş, kumar, kaçakçılık, tefecilik gibi yasadışı faaliyetlere adli cezanın yanı sıra bir de vergi cezası kesilebilir. İllegal faaliyetlerden gelir elde edenler, vergi kaçırmış kabul edilecek ve yüzde 2-20 arasında vergi cezası ödeyecek.
Süreye bakacak
Uygulamaya, Vergi Usul Kanunu’nun 9. maddesindeki, “Vergiyi doğuran olayın kanunlarla yasak edilmiş bulunması vergi sorumluluğunu kaldırmaz” hükmü dayanaklık edecek. Kolluk kuvvetleri suçlularla ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirimde bulunacak, Maliye de süreye göre vergi cezası belirleyecek.
‘Teknik olarak mümkün değil’
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yasadışı faaliyetin vergilendirmeye konu olması için ticari, zirai, mesleki, gayrımenkul, menkul gibi alanlardan birine girmesi gerektiğini belirtti. Fuhuşun ticarete girmediğini belirten Hamzaçebi, “Fuhuş yapan kadınların vergilendirilmesi teknik olarak mümkün değil. Böyle bir uygulama Gelir Vergisi Kanunu’na aykırı olur” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)