BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSubaylardan hükümete e-muhtıra----

Subaylardan hükümete e-muhtıra

Subaylardan hükümete e-muhtıra
27 Eylül 2013 - 09:43 www.finansgundem.com

Yunanistan'da Özel Kuvvetler Birliği, internet sitesinden yayınlandığı bildiride hükümetin ve cumhurbaşkanının istifasını istedi

 Yunanistan’da Özel Kuvvetler Birliği’nin internet sitesinde yayınlanan açıklamasında hükümeti ve cumhurbaşkanını istifaya çağırması, ülkede alarm durumuna geçilmesine sebep oldu. Başkent Atina’daki bir savcı, açıklamayı ele alan bir soruştuma açılmasına karar verdi. İnternet sitesinde geceyarısı ortaya çıkan açıklamanın ardından Yüksek Mahkeme Savcısı Efterpi Kukamani başkanlığında savcılar, yargıtay mahkeme başkanlarının katıldığı acil bir toplantı düzenlendi. 1967-1974 yılları arasında askeri cuntayla yönetilen ülkede yayınlanan bildiri, akıllara darbe korkusunu getirdi.
İnternet sitesinde yayınlanan bildiride, hükümetin anayasanın 22. maddesinin öngördüğü iş, sağlık, eğitim, yargı ve güvenlikle ilgili şartları yerine getiremediği gerekçesiyle istifası isteniyor. Açıklamayla ilgili polis teşkilatının elektronik suçlarla mücadele şubesi tarafından soruşturma başlatıldı. Hükümetin ve cumhurbaşkanının istifasını, yerine silahlı kuvvetlerin gözetiminde geçici bir yönetimin geçmesini talep eden bildiri üzerine konuşan Yunanistan Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu, “Yunan ordusunun demokrasiye bağlı olduğunu, istisnaların görülmesi takdirinde gerekenin yapılacağını” söyledi.
Altın Şafak’ı ordu mu eğitti?
Kedikoğlu ayrıca İngiliz gazetesi Guardian’ın kaleme aldığı, son zamanlarda göçmenlere yapılan saldırıların arkasında olduğu iddia edilen, neo-Nazi partisi Altın Şafak üyelerinin ordu tarafından eğitildiği haberine de değindi. Kedikoğlu, “Hükümet silahlı kuvvetlerde çalkalanmayı istemiyor, ancak subay ya da erlerin Altın Şafak’la ilgisi tespit edilirse temizlik yapılmayacağı anlamına gelmez” dedi. Yunanistan’da uzun zamandır bazı üst düzey askeri kadroların darbe hazırlığında olduğu ve Altın Şafak’ın da bunda önemli bir rol oynayacağı konuşuluyordu. Altın Şafak’ın yükselişe geçtiği bir dönemde bu bildirinin gelmesi hükümeti rahatsız etti. Diğer yandan Altın Şafak’ın ordu tarafından eğitildiği iddialarına yönelik de bir soruşturma açıldı.
‘Meclisten çekilmeleri siyasi intihar olur’
Faşizm karşıtı şarkıcı Pavlos Fyssas’ın Altın Şafak’la bağlantılı olduğu iddia edilen bir kişi tarafından öldürülmesinin ardından partiye gösterilen tepki güç kazanıyor. Çarşamba akşamı faşist saldırıları protesto etmek için düzenlenen gösteride polis ve göstericiler arasında çatışma çıktı. Partiye karşı savaş açan hükümet ise Altın Şafak’ın cinayetle ve diğer suçlarla ilişkisini araştırmak için elinden geleni yapıyor. İstihbarat servisinin parti üyelerini dinlemek için yasal onay aldığı bir yargı yetkilisi tarafından AFP haber ajansına açıklandı. Altın Şafak’ın parlamentodan çekilerek erken seçimlere gidilmesine sebep olmayı düşünmesiyle ilgili iddialara yanıt veren Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, “bu onlar için siyasi intihar olur” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)