BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞubatta sıcaklık yaklaşık 2 kat arttı----

Şubatta sıcaklık yaklaşık 2 kat arttı

Şubatta sıcaklık yaklaşık 2 kat arttı
05 Mart 2021 - 10:18 www.finansgundem.com

Uzun yıllar Şubat ayı ortalama sıcaklığı 3,4 °C iken, 2021 Şubat ayı 6,2 °C olarak gerçekleşti

Meteoroloji’nin değerlendirmelerinde Türkiye'de uzun yıllar Şubat ayı ortalama sıcaklığı 3,4 °C iken, 2021 Şubat ayı 6,2 °C olarak ölçüldü.

Meteoroloji'den konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, 2021 yılı Şubat ayında ortalama sıcaklıklar Sakarya, Bursa, Balıkesir, Lüleburgaz, Akhisar, Beyşehir, Antakya, Göksun, Elmalı, İç Anadolu Bölgesinin geneli, Bolu, Kastamonu, Karabük, Merzifon, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Boyabat, Nallıhan, Zile, Bitlis, Divriği, Muradiye, Elbistan çevrelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşirken yurdumuzun diğer bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti.

Şubat ayında en düşük sıcaklık -27,9 ºC ile Erzurum’da, en yüksek sıcaklık ise 27,0 ºC ile Rize’de tespit edildi.

Bölgeler itibarıyla sıcaklık durumu şu şekilde gerçekleşti:

Marmara Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Sakarya, Bursa, Balıkesir, Lüleburgaz çevrelerinde mevsim normalleri civarında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmiştir. Bölgenin Şubat ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 5,4 °C iken, 2021 Şubat ayı 7,7 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -11,8 °C olarak Balıkesir’de, en yüksek sıcaklık ise 26,2 °C olarak Şile’de tespit edilmiştir.

Ege Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Akhisar çevresinde mevsim normalleri civarında gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmiştir. Bölgenin Şubat ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 6,7 °C iken, 2021 Şubat ayı 9,2 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -14,2 °C olarak Kütahya’da,  en yüksek sıcaklık ise 24,3 °C olarak Milas’ta tespit edilmiştir.

Akdeniz Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Beyşehir, Antakya, Göksun çevrelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşirken bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmiştir. Bölgenin Şubat ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 8,0 °C iken, 2021 Şubat ayı 10,6 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -16.94 °C olarak Beyşehir’de, en yüksek sıcaklık ise 26,6 °C olarak Dalaman’da tespit edilmiştir.

İç Anadolu Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale Akşehir, Polatlı, Çiçekdağı, Kulu, Kaman çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Şubat ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 0,1 °C iken, 2021 Şubat ayı 2,6 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -26,8 °C olarak Kangal’da,  en yüksek sıcaklık ise 21,2 °C olarak Karaman’da tespit edilmiştir.

Karadeniz Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Bolu, Kastamonu, Karabük, Merzifon, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Boyabat, Nallıhan, Zile çevrelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşirken bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmiştir. Bölgenin Şubat ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 3,3 °C iken, 2021 Şubat ayı 5,8 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -18,4 °C olarak Bayburt’ta, en yüksek sıcaklık ise 27,0 °C olarak Rize’de tespit edilmiştir.

Doğu Anadolu Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Bitlis, Divriği, Muradiye, Elbistan çevrelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşirken bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmiştir. Bölgenin Şubat ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı -3,5 °C iken, 2021 Şubat ayı 0,4 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -27,9 °C olarak Erzurum’da, en yüksek sıcaklık ise 17,4 °C olarak Malatya’da tespit edilmiştir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, bölgenin tamamında mevsim normallerinin üzerinde, gerçekleşmiştir. Bölgenin Şubat ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 5,5 °C iken, 2021 Şubat ayı 8,9 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -7,2 °C olarak Şırnak’ta, en yüksek sıcaklık ise 24,7 °C olarak Ceylanpınar’da tespit edilmiştir.

Kadınlar daha uzun yaşıyor

Çiftçilere verilen gübre destekleri 2 katına çıkarıldı

Plastikte artış 0 seviyelerine ulaştı

Aşırı kilo koronadan ölümleri artırıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)