BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSu aygırlarında ilk korana vakası----

Su aygırlarında ilk korana vakası

Su aygırlarında ilk korana vakası
04 Aralık 2021 - 18:32 www.finansgundem.com

Belçika’daki Antwerp Hayvanat bahçesinde iki su aygırının korona virüs test sonuçları pozitif çıktı. Hayvanat bahçesi personeli, bu tür için ilk vaka bildirimi olduğunu söyledi.


Belçika’daki Antwerp Hayvanat bahçesinde iki su aygırının korona virüs test sonuçları pozitif çıktı. Hayvanat bahçesi personeli, bu tür için ilk vaka bildirimi olduğunu söyledi.

Belçika'nın Antwerp kentinde bulunan hayvanat bahçesinde görevliler, 'Imani' ve 'Hermian' adlı iki su aygırının burun akıntısı olduğunu fark etti.

Reuters haber ajansının haberine göre korona virüs testi yapılan hayvanların, sonuçları pozitif çıktı. İki su aygırı da önlem olarak karantinaya alındı.

"Bu türde ilk kez"

Hayvanat bahçesinin veterineri Francis Vercammen, "Bildiğim kadarıyla, bu türde ilk kez. Dünya çapında, bu virüs esas olarak büyük maymunlar ve kedigillerde rapor edildi." dedi.

Koronavirüsün hayvandan insana sıçradığı düşünülürken, insandan hayvanlara da geçtiği kanıtlandı.

Hayvanat bahçesi halkın ziyaretine kapatıldı

Antwerp Hayvanat Bahçesi bulaşın nedenini soruşturuyor. Hayvanat bahçesi çalışanlarından kimsede belirti ya da pozitif test sonucuna rastlanmadı.

Veteriner Francis Vercammen, su aygırlarının hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı. Hayvanat bahçesi halkın ziyaretine kapatıldı.

Antwerp Hayvanat Bahçesi'ndeki koronavirüs vakaları, salgın sırasında hayvanat bahçesinde görülen ilk vakalar değil. Daha önce de hayvanat bahçesindeki kediler ve maymunlarda koronavirüse rastlanmıştı.

Pet shop’ta korkunç yangın! Çok sayıda evcil hayvan öldü

 

7.4 milyonluk mirasını hayvanlara bırkaktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)