BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaStratejistler ECB’yi bekliyor----

Stratejistler ECB’yi bekliyor

Stratejistler ECB’yi bekliyor
08 Mart 2021 - 11:44 www.finansgundem.com

Gözler Avrupa Merkez Bankası'nın perşembe günü yapacağı toplantıya çevrildi

Piyasada gözler Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günü yapacağı Yönetim Konseyi toplantısına çevrilmiş durumda.

Danske Bank, RBC ve Commerzbank analistleri, ECB'nin bu toplantıda tahvil getirilerindeki yükselişleri tartışmasını ancak herhangi bir adım atmamasını bekliyorlar.

Danske Bank baş stratejisti Piet Haines Christiansen yaptığı değerlendirmede, ECB'nin her hangi bir adım atmaması riski karşısında faizler için risklerin yukarı yönlü olduğunu savundu. "Konuşmak yeterli değil, eylem gerekli" diye konuşan Christiansen, "Merkez bankaları tahvil getirilerindeki bu arzu edilmeyen artışı bastırmadıkça, getirilerin daha yukarı gitmeleri riski var" dedi.

RBC analistleri de, tahvil getirilerinde artışların yarattığı endişenin yatışmakta olduğunu, ECB'nin perşembe günkü toplantıda tahvil getirilerinden çok endişeli olmadığını ortaya koymasını bekliyorlar. RBC analisti Peter Schaffrik, "ECB daha fazla adım atmanın kıyısında değil" diye konuştu.

Commerzbank stratejisti Rainer Guntermann da piyasaların PEPP verilerini izleyeceğini ve ECB'nin perşembe günkü toplantıda aktif senkeliği nasıl daha da belirginleştirebileceğini takip edeceklerini vurguladı.

Dolar Endeksi 14 haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, euro da ABD Doları karşısında 14 haftanın en düşük seviyesine indi. EURUSD 1,18787'ye kadar düşüşün ardından 1,18872'den işlem görüyor.

IMF’de Türkiye’nin payı değişebilir

Dolarda yatay seyir

Almanya'nın sanayi üretimi düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)