BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemStokçuluk yapan firmaya dev ceza!----

Stokçuluk yapan firmaya dev ceza!

Stokçuluk yapan firmaya dev ceza!
10 Aralık 2021 - 15:58 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle 545 bin 550 lira idari ceza verdi. Bu rakamın en üst sınırdan ceza olduğu belirtildi.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle 545 bin 550 lira idari ceza verdi. Bu rakamın en üst sınırdan ceza olduğu belirtildi.

Ticaret Bakanlığı, tüm sektörlerde haksız fiyat artışları ile stokçuluk faaliyetlerine yönelik suistimalleri yakından takip ediyor.

Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alınıyor.

İlk ceza İzmir'deki bayiye

Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı, ÖTV matrah değişikliği sonrası ortaya çıkan indirimi fiyatlara yansıtmadığı iddia edilen bayiler için eylül ayında harekete geçmişti.
Denetimler kapsamında ilk ceza verildi.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu,, İzmir'de bir otomotiv bayine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası verdi. 

 (TRT Haber)

Amazon'a 'haksız rekabet' suçlaması

 

Haksız fiyat uygulayanlara ceza yağdı

 

İthalatta haksız rekabetin önlenmesi tebliği

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum11 Aralık 2021 11:44

    Bir tane günah keçisi bulmuşlar bir tek o mu tüm hepsi bu işi yapıyor tüm disbiritörlerin tüm bayilerin lisansını iptal ettirmek lazım devlet bu işi yapmalı araç almak isteyen adını yazdırsın alsın

  • Yorum11 Aralık 2021 11:40

    Yav o kestiğin cezayı o firma 3 tane arabadan çıkarıyor ayrıca bir firma mı bu koskoca türkiyedeki araç fiyatlarını arttırıyor ben size söyliyeyim tüm disbiritörler tüm bayiler bu işi ya pı yorrr araci galericilere veya kendi kiralama şirketlerine ötv veya kdv siizz satıyorlar daha sonra araç almak isteyenlere araç yok ama isterseniz bizim kendi kiralama şirketimize aldığımız var ondan verelim devrinde 6 ay sonra yaparız diyorlar işin özü bu

  • ferit can11 Aralık 2021 10:17

    çok iyi olmuş helal olsun her sektörde mutlaka uygulanmalı :D