BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiStiglitz: Avrupa sınıfta kaldı----

Stiglitz: Avrupa sınıfta kaldı

Stiglitz: Avrupa sınıfta kaldı
04 Eylül 2014 - 06:01 www.finansgundem.com

Wall Street Journal'e konuşan Nobel ödüllü edebiyatçı, Batılı devletlerin ekonomi yönetimlerinin başarısız olduğunu söyledi

Columbia Üniversitesi'nin Nobel ödüllü ekonomisti Prof. Joseph Stiglitz, Wall Street Journal yazarı Michael Casey'e yaptığı açıklamada Avrupa ekonomi yönetiminin başarısız olduğunu söyledi. 

Batılı hükümetlerin ekonomi yönetimlerinin başarısızlığı nedeniyle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) daha belirleyici rol oynamak zorunda kaldıklarını ifade eden Stiglitz, "Merkez bankaları kendi bütünlüklerinden ve mali piyasaların sağlığından sonsuza dek ödün veremez" dedi. 

Batı ekonomilerinde mevcut durumun göründüğünden daha sevimsiz olduğunu belirten Stiglitz, "Ne kadar ılımlı konuşsalar da veriler onların söylediklerinin tersini gösteriyor" dedi. Stiglitz, Euro bölgesi GSYİH'sinin şua an 1980-2008 arasındaki büyüme oranlarının korunmasıyla ulaşılacak oranın yüzde 18 altında bulunduğunu ifade etti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)