BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSteve Job yüzünden hissesiz kaldı----

Steve Job yüzünden hissesiz kaldı

Steve Job yüzünden hissesiz kaldı
08 Ekim 2013 - 07:56 www.finansgundem.com

Wall Street’in sertliğiyle bilinen yatırımcılarından Julian Robertson, Steve Jobs yüzünden elindeki şirket hisselerini sattığını açıkladı

Wall Street’in en bilinen ve sertliğiyle tanınan milyarder yatırımcılarından Julian Robertson, Steve Jobs yüzünden elindeki tüm Apple hisselerini sattığını açıkladı. CNBC yayına katılan 81 yaşındaki Robertson, bir zamanlar Apple’ı dünyanın en iyi şirketlerinden biri olarak gördüğünü ancak sonrasında Jobs’ın “korkunç bir insan” olduğuna karar verip, tüm yatırımını çektiğini belirtti.
JOBS’IN BİYOGRAFİSİNDEN SONRA KARAR VERDİ
Robertson, Jobs’ın biyografisini okuduktan sonra böyle bir karar verdiğini dile getirdi. Ünlü yatırımcı, hisselerden iyi para kazanırken satış kararı aldığını da sözlerine ekledi.
“KÖTÜ ADAMLARIN UZUN VADELİ İYİ İŞLER YAPACAĞINA İNANMAM”
Robertson, “Ben hayat hikayesini okuduktan sonra Steve Jobs gibi “korkunç” bir adamın uzun vadede mükemmel olacak bir şirket yaratamayacağına karar verdim. Ben kötü adamların uzun vadede iyi işler yapabileceğine inanmam” dedi.
JOBS’IN KARAKTERİ APPLE’DAN ŞÜPHE ETMEK İÇİN YETERLİ
Jobs’ın karakterinin Apple’ın geleceğinden şüphe etmeye yeteceğine işaret eden Robertson, “Bu kadar kaba bir adam nasıl olur da mükemmel bir şirket yaratabilir?” diye devam etti. Ünlü yatırımcı, Jobs’ın müthiş bir zeka olduğunu kabul ettiğini ve buluşları iPhone ve iPad’e saygı duyduğunu da söyledi. Robertson, teknoloji dünyasında Google Başkanı Eric Schmidt’i beğendiğini belirtti. Apple’ın efsanevi CEO’su Steve Jobs, iki yıl önce 12 Ekim’de hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetmişti.
BALON UYARISI
Finans sektörüne yönelik değerlendirmelerde de bulunan yatırımcı, piyasaların şu anda bir balonun tam ortasında olduğunu söyledi. Robertson, “Şu anda piyasalar patlaması durumunda “oldukça” kötü sonuçlar doğurma riski bulunan bir balonun ortasında, piyasa çok değerli” dedi. Ünlü yatırımcı şöyle devam etti: “Şu anda bir balon piyasadayız. Belki balon şu anda patlamayacak ama siyasi ve mali krizlerin ardından piyasalarda da bir balonun patladığına şahit olacağız.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)