BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSteve Bannon jüri önünde ifade vermeye çağrıldı!----

Steve Bannon jüri önünde ifade vermeye çağrıldı!

Steve Bannon jüri önünde ifade vermeye çağrıldı!
17 Ocak 2018 - 08:18 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nden geçtiğimiz yıl düzenlenen seçimlere Rusya'nın müdahale ettiği iddialarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Trump'ın eski başstratejisti Steve Bannon ifade vermeye çağrıldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski başstratejisti Steve Bannon, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiasını soruşturan özel yetkili savcı Robert Mueller tarafından jüri önünde ifadeye çağrıldı.

The New York Times'ın konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, bu hamle Mueller'in Trump'ın yakın çevresinden birine gönderdiği ilk 'jüri önünde ifade' davetiyesi oldu.

Bannon'a giden ikinci davetiye ise Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi oldu. Reuters haber ajansı, kendi dönemi sırasında Beyaz Saray'da Rusya soruşturmasıyla ilgili olanları anlatması istenen Bannon'ın, Kongre'de ifade vermeyi reddettiği belirtildi. Salı günü Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi tarafından kapalı kapılar ardında 10 saat sorgulanan Bannon'ın sorulara yanıt vermediği ve gerekçe olarak idari ayrıcalığını gösterdiği ifade edildi.

New York Times, Bannon'ın jüri önünde ifade vermeye çağrılmasının Savcı Robert Mueller'in bir taktiği olabileceğini yazdı. Gazeteye göre Mueller, Bannon'ı jüri yerine savcıya ifade vermeye razı etmeye çalışıyor olabilir.

Donald Trump'ın seçim ekibinin önemli isimlerinden biri olan ve seçim sonrası Başstratejist olarak Beyaz Saray'da görev yapan Steve Bannon adına düzenlenmiş ifade çağrısı, Bannon'ın Rusya soruşturmasının merkezindeki isimlerden biri olduğu anlamına gelmiyor. Ancak, soruşturmayı yürüten eski FBI Başkanı, özel yetkili savcı Robert Mueller'in ifade çağrısı, Bannon'ın Trump'ın oğlu hakkında kullandığı 'vatan hainliği' ifadesinin hemen arkasından geldi.

Gazeteci Michael Wolff tarafından kaleme alınan ve Trump'ın Beyaz Saray'daki ilk yılını anlatan 'Ateş ve Öfke' isimli kitapta, Bannon'ın Rusya soruşturmasıyla ilgili olarak Trump'ın oğlu Donald Trump Jr.'ı hainlikle suçlaması ABD gündemine bomba gibi düşmüştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)