BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemStern'den S-400 bombası----

Stern'den S-400 bombası

Stern'den S-400 bombası
18 Nisan 2019 - 16:43 www.finansgundem.com

"S-400 sistemleri, Türk hava sahasını ihlal eden ABD ve İsrail uçakları tespit edecek..."

Türkiye’nin Rus S-400 füze sistemlerini alma isteği ile ilgili Alman Stern dergisi çarpıcı bir analiz yaptı. Dergideki yazıya göre ABD, dünyanın her ülkesinin hava sahasında gizli jetleriyle uçabilmektedir. Dolayısıyla Türk hava sahasında da radara görünmeden uçabiliyor.

S-400’lerin en önemli özelliği ise görünmez olarak nitelendirilen uçakları tespit edebilmesi. Rus füzelerinin bu özelliği sayesinde Türkiye, Doğu Akdeniz’deki etkisini büyük ölçüde artırabilecektir. Çünkü Ankara’nın iradesi dışında bu hava sahasında kimse çalışamaz.

Alman dergisinin iddialarını ve Amerika’nın S-400’lerle ilgili sert itirazlarının nedenlerini Sputnik’e değerlendiren Bilkent Üniversitesi’nden askeri ve güvenlik uzman Güneydoğu Gazisi Koray Gürbüz, şu yorumlarda bulundu.

"Öncelikle şunu belirtmek gerekir: Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük hedefi, dünyaya her konuda hakim olmaktır. ABD, hem askeri hem ekonomi hem de siyasi anlamda bütün ülkeleri etkilemek ve ülkelerin iç yapısına kadar girip onları kontrol etmek istemektedir. Bu hedefi gerçekleştirmek için Amerika dünyaya “NATO standardı” adı altında bir standart getirdi ve bu NATO standardı çerçevesinde bağımsız ülkelerin hava sahalarını kontrol etmektedir. Çünkü NATO standardı çerçevesinde Belçika’da bulunan NATO karargahından, dünyadaki bütün NATO’ya üye ve NATO tarafından desteklenen ülkelerin birbirine entegre olan hava savunma ve hava radar sistemleri görünmekte ve kontrol edilmektedir.

Amerika bu şekilde kontrol ettiği ülkelerin hava sahasına uçaklarıyla istediği şekilde giriş-çıkış yapabilmektedir. Çünkü radarların dost uçakları ve düşman uçakları diye bir ayırt etme kriterleri vardır. Amerika uzaktan kontrol ederek uçaklarının bu ülkelerin hava savunma ve hava radar sistemleri tarafından hiçbir şekilde dost ya da düşman olarak görmemeleri için müdahale edebilmektedir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)